'SVE JE TO ZBOG LOŠEG VINA' / Šprajc je baš fino 'natočio' Tolušiću: 'Ondje gdje je vino, teško je sakriti istinu. Upali su mu gdje god su mogli'

'Bivšem ministru Tolušiću policija je upala u kuću, u vinariju, u vinograd, u sve gdje se može upasti, ali ovdje su svi izašli dobro i zdravo osim vinogradara i vinara Tolušića', kazao je Šprajc o uhićenom bivšem ministru

8.7.2022.
22:39
VOYO logo

U večerašnjem "Stanju nacije" na RTL-u Zoran Šprajc dokačio se, naravno, poznatog virovitičkog vinara Tomislava Tolušića, poznatijeg kao bivšeg ministra. Evo kako mu je u svome stilu natočio i nazdravio.

'Okrenuo novi list, ali ga je prošlost sustigla'

"In Vino Veritas - znali su reći i naši stari koji nisu znali ni riječi latinskog. Ondje gdje je vino, teško je sakriti istinu. Bivšem ministru Tolušiću policija je upala u kuću, u vinariju, u vinograd, u sve gdje se može upasti, ali ovdje su svi izašli dobro i zdravo osim vinogradara i vinara g. Tolušića istinitog. Uhićen je, kao i u slučaju bivše mu kolegice Gabrijele Žalac po nalogu europskog tužitelja. A oni upadaju samo kad se mulja s njihovim novcima, kad muljamo sami sebe to njih ne zanima. Dakle ili je u pitanju loše vino tj. subvencija za nasade vinske loze ili poslovi s Omega softverom koji su također bili poslovi s europskim parama? Koji točno grijeh iz prošlosti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali eto prošlost ga je sustigla premda je Tolušić doista okrenuo novi list. I to list vinove loze, jer o tome se ipak radi, o muljanju sa subvencijama za gradnju vinarije i sadnju vinograda. Ali kad smo prije godinu i nešto dana za RTL razgovarali s Tolušićem bila je to jedna lijepa priča.

"Mislim da je lijepo da smo napravili jednu lijepu modernu priču u Slavoniji, da živim od svog rada, da zapošljavam ljude ovdje", poručio je Tolušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'NIJE MU UGODNO' /

Tolušiću odredili mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke: U pritvor ide i Željko Ferenc

Image
'NIJE MU UGODNO' /

Tolušiću odredili mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke: U pritvor ide i Željko Ferenc

'Da ga je nazvao Politico, nitko ga ne bi privodio'

Sredstva koja je navodno muljažom dobio vinar Tolušić i zbog kojih je uhapšen, a vinarija mu došla na stup srama iznose oko 2 i po milijuna kuna. Ali da se razumijemo nije tih 2 i po milijuna g. Tolušić zapio, pojeo i propio, s njima je napravio vinograd i vinariju koja radi i za plaće nekoliko radnika zaradi.

Ali nije sve bilo po propisu i red je da se hapsi ako nije bilo po propisu. Pogotovo jer je upravo Tolušić kao ministar donio pravilnik kojim se regulira tko i pod kojim uvjetima može dobiti te potpore. Dakle, propisao je poticaje, otišao iz politike, i s tim poticajima napravio vinariju pod nazivom Apolitico. Apolitico? Da ga je nazvao Politico, nitko ga ne bi privodio. Vinarija će sad najvjerojatnije propasti, ljudi dobiti otkaz, ali pravda, mediji i javnost bit će zadovoljni, jelte", kazao je Šprajc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo