već je bila u središtu afere / Sporna zastava na Korzu: HDZ-ova riječka gradska vijećnica napala ministricu iz iste stranke

Image
Foto: Goran Kovačić/Patrik Macek/Pixsell

Ivona Milinović napala je ministru zbog zastave SFRJ na Korzu

1.2.2020.
10:45
Goran Kovačić/Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Riječka gradska vijećnica iz redova HDZ-a Ivona Milinović svojim javnim i političkim djelovanjem nakon poznate afere “Srbe na vrbe” sve više postaje kamen smutnje za stranku. Paradoksalno, na trenutke se čini kako je ona veća oporba HDZ-u od same oporbe!

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivona Milinović se svojom objavom na Facebooku pridružila hajci dijela korisnika na društvenim mrežama koji su negodovali zbog “zastave SFRJ na Korzu”.

Pritom su potpuno izostavili kontekst pojavljivanja zastave na postament na Korzu, zanemarujući činjenicu da je zastava postavljena kao dio izložbe/instalacije riječke tvrtke Thorax “Rijeka, koraci i vrijeme” koja posjetitelje upoznaje s važnim događajima u posljednjih 116 godina burne riječke povijesti. Instalacija uključuje vremensku crtu dugu 232 metra po kojoj će se na Korzu hodati, javlja Riječanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastavni dio izložbe su i zastave bivših država na ovim prostorima – a bilo ih je čak deset u posljednjih 116 godina – i sve su izložene na postamentima na Korzu. Jedna od njih je i zastava Socijalitičke Federativne Republike Jugoslavije.

Zbog zastave SFRJ Milinović se obrušila na ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek, a njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''SPONSORED BY NINA umjetnica nećemo cenzurirati umjetnost OBULJEN

Zahvaljujem ministrici Obuljen na njezinom uvažavanju "umjetnosti" i EPK2020 za koji je neodgovorno potpisala u ime Vlade RH 10 milijuna eura građanki i građana i bila toliko "odgovorna" i "stručna" da je bubnula kako je dala pare a "program čitala u novinama". Nadam se kako će i ona uvažiti da ja i meni slični više nećemo držat ljestve onom HDZ-u koji će takve kao što je ona dovoditi na čelo Ministarstva kulture. Nina, sama odi po glasove HDZ-ovih birača i pametuj kako nećeš cenzurirat "umjetnost". Ne možeš biti na čelu ministarstva i ignorirati birače stranke koja te imenovala na tu poziciju. Na čelu ministarstva trebaju biti političari koji će provoditi politike birača koji su ih birali. Sve ostalo je laž i prevara. Dalje od pomoćnice ministra "stručnjakinje" kao Nina Obuljen nemaju što tražiti. Biraju te u hrvatskom Saboru zastupnici HDZ-a. Ako nisi u stanju provoditi politiku koju su izabrali birači HDZ-a, nemaš što tražiti na mjestu na kojem si. A ako si tako jako stručna kulturnjakinja, sigurna sam da ćeš bolje zaradit u privatnom kulturnom sektoru. Nisi Ministrica jer si pametna i jako stručna već zato što su za tebe glasali zastupnici u Saboru izabrani od strane birača HDZ-a. Da je bilo do pameti nakon očiglednih malverzacija u HAVC-u, bila bi maksimalno viši stručni suradnik, ako i to, i niti pedalj dalje od toga'', napisala je u svojoj objavi Ivona Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo