MARKO PRIMORAC / Spočitava mu što se sa suprugom cijepio preko reda, o ekonomiji je na fakultetu učio s nekim oporbenim zastupnicima

Završio je ekonomski fakultet u Zagrebu, gdje zarađuje 16 900 kuna, sa suprugom ima kredit od 50 tisuća eura i kamatom od 1,13 posto

6.7.2022.
20:00
VOYO logo

A već od idućeg petka Hrvatska bi trebala dobiti novog ministra financija Marka Primorca. Stručnjak je za javne financije, radio je i za bivšu predsjednicu.

Spočitava mu što se sa suprugom cijepio preko reda, a o ekonomiji je na fakultetu učio s nekim oporbenim zastupnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Primorac - na Pantovčaku je savjetovao Kolindu Grabar Kitarović, a sada će brinuti o državnim financijama.

Image
MARIĆEV NASLJEDNIK /

Tko je Marko Primorac? Bio je savjetnik za gospodarstvo Grabar-Kitarović, sveučilišni profesor, a uskoro ministar

Image
MARIĆEV NASLJEDNIK /

Tko je Marko Primorac? Bio je savjetnik za gospodarstvo Grabar-Kitarović, sveučilišni profesor, a uskoro ministar

"Čovjek koji je upravo specijalist za ono što ministri financija trebaju biti, a to su javne financije, porezna politika, fiskalna decentralizacija, sudjelovao je u nizu radnih skupinama i u vrijeme ministra Marića dao svoj doprinos u izradi Zakona", kaže predsjednik Vlade, Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završio je ekonomski fakultet u Zagrebu, gdje zarađuje 16 900 kuna, sa suprugom ima kredit od 50 tisuća eura i kamatom od 1,13 posto. Imaju stan u Zagrebu i štednju u eurima, švicarskim francima, dolarima i kunama.

Mostov Zvonimir Troskot studirao je s njim, nekad su možda dijelili skripte, a sada će si kao opozicija i pozicija dijeliti kritike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Marko ima ambicije, gospodin Primorac ima intelektualni kapacitet za voditi tako nešto. Kako će se snaći vidjet ćemo s obzirom da je izrazito teška ekonomska situacija. Želim mu svako dobro, ali znam da neće imati baš suverenitet u donošenju odluka", poručuje saborski zastupnik Zvonimir Troskot.

Uz redovan posao, bio je član upravnog vijeća Zavoda za mirovinsko osiguranje, potpredsjednik Nadzornog odbora HEP-a, i Revizorskog odbora Hrvatske lutrije. Vanjski je član saborskog Obora za financije i proračun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražim od novog ministra da ne dođe nadobudno i ne promijeni sve i dopelja neke svoje", rekao je Dario Hrebak, predsjednik kluba zastupnika HSLS-a.

Primorčev kolega, profesor s Ekonomije, savjetuje predsjednika. Danas Vladi predlaže mjeru za pomoć najugroženijima. Ona bi se odnosila na 780 tisuća ljudi i koštala 25 milijuna kuna na mjesec. Pitanje je što će od toga biti jer im se šefovi ne vole, ali zato se oni respektiraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je s katedre za financije, ja sam s katedre za ekonomsku teoriju tako da mi jesmo prijatelji, ali evo da vam usporedim vi ste novinar, pa onda netko tko radi u računovodstvu. Znate se, ali ne više od toga. Dajmo mu šansu", tvrdi Velibor Mačkić, savjetnik predsjednika za ekonomiju.

Svoju šansu za cijepljenje preko reda Primorac je iskoristio zajedno sa suprugom još dok cjepiva nije bilo dovoljno. A javnost ga danas nije vidjela - jer je u izolaciji zbog korone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo