IZGUBILI SPOR TEŽAK 150 MILIJUNA KN /

Splitu prijeti blokada! Opara pred Vladom: 'Učinit ću sve što je potrebno za funkcioniranje grada'

Četvero građana 2013. godine tužilo je Grad Split zbog imovinsko-pravnih odnosa

4.4.2019.
19:47
VOYO logo

Split je izgubio sudski spor čija se vrijednost procjenjuje na 150 milijuna kuna, koji se vodio zbog zemljišta u istočnom dijelu Splita. 

Zbog toga je ozbiljno ugroženo financiranje grada, a gradonačelnik Andro Krstulović Opara došao je na već ranije dogovoreni sastanak u Zagreb, gdje će premijera upoznati i s ovim problemom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Siguran sam da postoje mehanizmi koji će zadovoljiti pravdu, ali i omogućiti funkcioniranje drugog najvećeg rgada u Hrvatskoj. Budite uvjereni da ću učiniti sve što je potrebno", kazao je Opara na ulasku u Vladu.  

Četvero građana tužilo grad

RTL-ov novinar Hari Kočić u RTL-u danas objasnio je da se radi o sporu koji je počeo 2013. godine kada je četvero građana tužilo Grad Split zbog imovinsko-pravnih odnosa. Otada je bilo pokušaja dogovora s obje strane. Pisalo se o toj priči u medijima, a o njemu je raspravljalo i Gradsko vijeće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epilog priče je da Split na kraju mora isplatiti 150 milijuna kuna. Još nije jasno kako će se to dogoditi jer Grad na računu nema toliki novac. Jedna od mogućnosti je da Vlada intervenira. Ako se ništa ne promjeni, doći će do blokade Grada. 

Sud će utvrditi sredstva koja su neophodna Gradu da bi funkcionirao, a sav ostali novac s računa grada ići će na račun tužitelja, objasnio je Hari Kočić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo