cijena - 262 tisuće kn! / Splitsko-dalmatinski župan želi automobil crne metalik boje, snage 190 konja, s alu-naplacima - i nijedan drugi!

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Posljednja nabavka prilično se suprotstavlja nekim ranijim izjavama župana Ževrnje koji je u 2013. godini podržao inicijativu Slobodne Dalmacije da se zakonski ograniči nabavka službenih vozila do iznosa od 150 tisuća kuna

22.2.2017.
10:03
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja ne štedi na voznom parku: njegova je županija 17. veljače raspisala javni natječaj za nabavku dva nova vozila, jedno dostavno i jedno više srednje klase, a za ovu će kupovinu institucija kojom upravlja približno izdvojiti oko 365 tisuća kuna, piše Jutarnji list. 

Natječaj se čini sasvim regularan, no detaljan uvid u dokumentaciju otkriva kako Ževrnja dobra zna koje vozilo želi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Automobil naime, mora imati minimalno 190 konjskih snaga i automatski mjenjač brzina. 

Potrebno je da bude opremljen pogonom na prednje kotače, a svakako je neophodno da ima aluminijske naplatke. Za kraj, županija  dobro zna i kakvu boju vozila želi. Ono mora biti metalik crno, a iz javnog je budžeta županija spremna za njega platiti 262 tisuće kuna s PDV-om. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzmu li se u obzir i ostale značajke vozila poput širine, duljine, broj cilindara i ostalim performansama, čini se da specifikacijama odgovara samo jedno vozilo .

Riječ je o Škodi Superb 3,2.0 TDI, iako je na tržištu dostupan cijeli set automobila nešto slabijih performansi, ali koji bi sasvim sigurno mogli zadovoljiti potrebe službenih putovanja djelatnika institucije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odjel za odnose s javnošću Jutarnji je jučer proslijedio kratak upit o tome kome je novo vozilo namijenjeno do toga je li baš neophodno za njega izdvojiti 262 tisuće kuna javnog novca. Odgovora nije bilo. 

Posljednja nabavka prilično se suprotstavlja nekim ranijim izjavama župana Ževrnje koji je u 2013. godini podržao inicijativu Slobodne Dalmacije da se zakonski ograniči nabavka službenih vozila do iznosa od 150 tisuća kuna bez PDV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo