BIVŠI SDP-OVAC KONTRA SPLITSKOG GRADONAČELNIKA / 'Puljak je majstor iluzije, s njim se ne može surađivati'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Puljak želi završiti eru HDZ-a i Keruma, a ponovno na odgovorne funkcije imenuje HDZ-ove ljude. To je jedna predstava za javnost', kaže nezavisni splitski vijećnik Ante Franić

1.10.2021.
15:07
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Splitski gradski vijećnik Ante Franić, koji je napustio SDP pa će mandat nastaviti kao nezavisni, rekao je u petak da se ne slaže s gradskim vodstvom SDP-a o suradnji s gradonačelnikom Puljkom, ocijenivši ga majstorom iluzije i čovjekom s kojim se ne može surađivati.

U izjavi za Hinu Franić je rekao da se ne slaže s vodstvom splitskoga SDP-a jer smatra da su gradonačelnik i njegovi suradnici na snimkama koje izlaze u javnost nekoliko puta dokazali da ne rade dobro, da manipuliraju s javnošću, osobito što su prevarili 500 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'SLIČE NA LETEĆI CIRKSU MONTYJA PYTONA' /

Ante Franić optužuje: Ivica Puljak je prevario više od 500 građana

Image
'SLIČE NA LETEĆI CIRKSU MONTYJA PYTONA' /

Ante Franić optužuje: Ivica Puljak je prevario više od 500 građana

'Ja ne kakuliram u donošenju odluka'

Riječ je o ljudima koji su se javili na natječaje za upravna vijeća i nadzorne odbore gradskih tvrtaka.

"Ja svoje odluke donosim bez obzira na dnevno-političku isplativost. Ne kalkuliram hoću li u slučaju nekih izbora biti ili ne u Vijeću. Moje odluke nisu opterećene takvim stvarima, jednostavno smatram da suradnja s gradonačelnikom nije moguća, da je prevarom svih 500 sugrađana dokazao da jednostavno želi prevariti i suradnike u Vijeću, tako da ne vidim načina da ostanem u stranci (SDP) budući da se ne slažemo oko bitne činjenice hoćemo li surađivati s gradonačelnikom ili ne", rekao je Franić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će, uz svoj posao u odvjetničkom uredu i biznis, ostati u Gradskom vijeću kao nezavisni vijećnik, a zastupat će interese građana i sve ono što je iznosio u kampanji. U Vijeću će i dalje govoriti o projektima koje je najavljivao tijekom kampanje i poduprijet će svaku odluku i prijedlog bez obzira na to s koje strane dođu za koju misli da je dobra.

'Želi okončati eru HDZ-a, a imenuje HDZ-ovce'

Na to se odlučio nakon što je, kako je rekao, gradonačelnik prevario 500 ljudi sa "svojom farsom javni poziv", farsom od akcije Očistimo grad, koju je preplatio, i pozvao sugrađane da u srcu turističke sezone odlažu glomazni otpad na otvorenome. Uz to, istaknuo je, tu su i snimke i politički revanšizam gradonačelnika prema spremačici s invaliditetom, a Željka Keruma još nije smijenio iz Nadzornog odbora Splitske obale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Također, Puljak želi završiti eru HDZ-a i Keruma, a ponovno na odgovorne funkcije imenuje HDZ-ove ljude. Dakle, to je jedna predstava za javnost. Mislim da je gradonačelnik Puljak majstor iluzije i jednostavno se s takvim čovjekom nema što surađivati", zaključio je Franić.

Vladajuća većina u Splitu na konstituirajućoj je sjednici imala 18 mandata, od kojih su tri bila SDP-ova, a nakon odlaska Franića većinu čini 17 vijećnika, što je jedan više od natpolovične većine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo