Studenti se požalili / Splitski SDP se protivi naplati studentskog smještaja: 'Tražimo osnivanje kriznog obrazovnog stožera'

Image
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Također tvrde da se na nekim fakultetima uopće ne provodi nastava na daljinu te da su otkazani ispiti i kolokviji

6.4.2020.
19:46
Goran Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Splitski SDP protivi se naplati pune cijene za smještaj u studentskim domovima za ožujak, traže osnivanje kriznog obrazovnog stožera, pomicanje kolegija koji se ne mogu odvijati online, te smanjenje ECTS bodova.

Savjet za obrazovanje te stranke zatražio je u ponedjeljak od svih rektora hrvatskih Sveučilišta zaštitu interesa i sigurnosti studenata, a od rektora splitskog Sveučilišta Dragana Ljutića traže odgovor o zakonitosti odluke Studentskog centra u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protivimo se naplati pune cijene za smještaj u studentskim domovima za ožujak, smatramo kako bi rezervacija soba koje se ne koriste, jer su svi fakulteti zatvoreni, trebala biti besplatna ili se naplaćivati po simboličnoj cijeni od jedne kune, a ne 100 kuna", poručili su iz SDP- a.

Traže i odgovore na pitanja o načinu rada splitskih sastavnica jer, tvrde, na nekim se fakultetima uopće ne provodi online nastava, odnosno nastava na daljinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitaju se i zašto su otkazani ispiti i kolokviji na većini fakulteta, iako bi se, navode, u današnjem vremenu ispiti mogli održavati na daljinu, po uzoru na druga Sveučilišta u Hrvatskoj.

"Tražimo osnivanje kriznog obrazovnog stožera koji će koordinirano donositi brze odluke i o njima pravovremeno izvještavati studente, pomicanje svih kolegija koji se ne mogu odvijati online, praktikumi i slično, u sljedeći semestar, smanjenje broja ECTS bodova nužnih za redovito obavljanje obaveza, smanjenje školarina i cijena u studentskim domovima za studente za vrijeme i nakon pandemije, a do normalizacije situacije, donošenje posebnih mjera za studije koji imaju praktikume", ističu u SDP-u. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U lokalnim je medijima objavljen razgovor sa studentima koji su se požalili na činjenicu da se, kako su rekli, od njih očekuje da plate punu cijenu za studentsku sobu za ožujak iako su zbog epidemije koronavirusa studenti već 16. ožujka napustili domove i otišli svojim kućama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo