SPLITSKI NADBISKUP PORUČIO DA JE I ISUS BIO U LOCKDOWNU: / Poruke u povodu Uskrsa poslao je i kardinal Bozanić

Image

Svemoguća Božja ruka razbila je, kazao je, taj lokot i otvorila zatvorenost groba uskrisivši Isusa i postavivši ga začetnikom života 'prvorođencem među mnogom braćom'

4.4.2021.
12:53
VOYO logo

Nadbiskup Splitsko-makarski Marin Barišić je u nedjelju, služeći uskršnju misu u katedrali sv. Duje, u propovjedi istaknuo kako je i slučaj Isusa iz Nazareta bio proglašen lockdownom ali je "svemoguća Božja ruka razbila taj lokot.", dok je kardinal Josip Bozanić u Mariji Bistrici pozvao vjernike na razboritost i odgovornost u svakidašnjem ponašanju

"Ljudska ruka svojom zloćom zarobila je i osudila Isusa na smrt, zapečatila je grob, proglasivši slučaj Isusa iz Nazareta lockdownom", rekao je nadbiskup Barišić predvodeći misno slavlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svemoguća Božja ruka razbila je, kazao je, taj lokot i otvorila zatvorenost groba uskrisivši Isusa i postavivši ga začetnikom života "prvorođencem među mnogom braćom".

"Uskrsli Gospodin isto tako otvara, svojim učenicima kao i nama danas, jedan drugi lockdown našega uma i srca", istaknuo je Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, ti zahvati - Kristovo uskrsnuće, ukazanjâ i poznavanje Pisma "Božje su djelo, kakvo čudo u očima i srcima našim".

"Očevu Božansku ljubav od nas ništa ne može rastaviti: ni osuda križa, ni poniženje groba", poručio je Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako Bog Stvoritelj u Isusu Kristu, svojoj ljubavi prema nama, ostvaruje i daje konačni smisao ljudskoj egzistenciji i povijesti svijeta.

"U svome Sinu, našem Spasitelju, prihvaća našu patnju, svu moralnu i fizičku bijedu ljudskoga života, dajući joj snagom ljubavi svoga križa smisao i preobraženje", dodao je Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je rekao kako je radosni događaj Kristova uskrsnuća temelj stvaranja i ostvarivanja "novog života, društva i svijeta."

"Na dan uskrsnuća Gospodinova, zamolimo Onoga koji je otvorio lokot groba i sljepoću srca, da i mi s njime uskrsnemo na novost života, da budemo svjesni i odgovorni vjernici koji će živjeti i svjedočiti razlivenu Božju ljubav u srcima našim, a svima znati opravdati i dati razlog naše uskrsle nade," kazao je nadbiskup Barišić na kraju svoje homilije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Posebno molimo za naše obitelji'

Image

04.04.2021,Marija Bistrica - Zagrebacki nadbiskup kardinal Josip Bozanic predvodio je na najveci krscanski blagdan Uskrs euharistijsko slavlje u crkvi bl. Alojzija Stepinca na otvorenom Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je na Uskrs svečanu euharistiju u Mariji Bistrici i u propovijedi pozvao vjernike na razboritost i odgovornost u svakidašnjem ponašanju s obzirom na pošast pandemije koronavirusa.

Svi smo u ovo vrijeme osobitih kušnji i nevolja koje su zahvatile našu domovinu i sav svijet pozvani usmjeriti pogled prema nebu i moliti zagovor i pomoć, rekao je kardinal u propovjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još uvijek osjećamo duboke tragove potresa u raznim područjima našeg života, a i pandemija koronavirusa ne prestaje, dapače posljednjih se dana susrećemo s pojačanim širenjem te pošasti. Stoga svima preporučujem razboritost i odgovornost u svakidašnjem ponašanju. Pozivam sve da i ovih dana svoje molitve uzdižemo svemogućem Bogu, jednom utočištu u ljudskoj nemoći kako bismo, dok traje ovo vrijeme nevolja, svi pronašli utjehu u božjem milosrđu", rekao je Bozanić.

Molim dobroga Boga da dobrostivo pogleda na patnju svojih sinova i kćeri, koji su pritisnuti bolima sadašnje pandemije, da svojom milošću ublaži trpljenje bolesnima, podari snagu onima koji se za njih brinu, a vječni pokoj i puninu otkupljenja dragim pokojnicima, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posebno molimo za naše obitelji koje se potvrđuju kao istinska životna uporišta, kao potrebni prostori ljudskoga zajedništva te božje blizine i ljubavi", istaknuo je te pozvao na molitvu uskrslome Isusu i za domovinu Hrvatsku i sve čovječanstvo, "da nas obdari duhom radosti i mira".

Bog nas nije napustio, Uskrs nas vodi prema životu, naglasio je Bozanić. "Isuse, uskrsli pohodi nas svojom uskrslom prisutnošću i učini da nam bude radostan i blagoslovljen ovogodišnji Uskrs. Sretan Uskrs svima!", zaželio je nadbiskup zagrebački Bozanić u propovijedi na Vazam iz Crkve bl. Alojzija Stepinca na otvorenom u Mariji Bistrici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo