Splitski HDZ-ovci sipali uvrede i hvalili Keruma

'Mi smo katolici, mi opraštamo', odgovor je splitskih HDZ-ovaca na pitanje kako će nakon brojnih uvreda koje su razmijenili s Kerumom sada funkcionirati nova koalicija.

10.11.2011.
18:00
VOYO logo

"Kukuriku koalicija po svom je temelju, sadržaju i određenju koalicija mržnje koju neviđeno podržavaju mediji. Osnovne sastavnice te koalicije su mržnja prema Katoličkoj crkvi, negacija Boga i mržnja prema svakom tko stavi ruku na srce dok se svira hrvatska himna. Normalno je da se stvara druga strana koja će se suprotstaviti takvoj koaliciji i koja će glasno reći: 'Nećemo takvu Hrvatsku'", kazao je šef splitskog HDZ-a Dujomir Marasović na konferenciji za novinare objašnjavajući najnoviju koaliciju HDZ-a i Keruma.

'Nisam vrijeđao Keruma'

Žestoki Marasović istaknuo je kako nije istina da je ikad vrijeđao gradonačelnika Željka Keruma te kako nije rekao da je Kerum pukao i da se treba liječiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije htio odgovoriti je li znao za sporazum Kosor – Kerum. Naglasio je, međutim, da će gradski odbor HDZ-a Split nastaviti s istom politkom u Gradskom vijeću i da će biti konstruktivna oporba Kerumovu HGS-u.

Koalicija s Kerumom 'pogodak u sridu'

Župan Ante Sanader, povjerenik HDZ-a, sudjelovao je pregovorima HDZ-a i Keruma. Tvrdi da je HDZ s koalicijom s Kerumom pogodio najbolje, što potvrđuju kritike koje stižu s ljevice. Podsjeća da je prije dvije godine na županijskoj razini oformljena koalicija HDZ-a i HGS-a koja dobro funkcionira te je i to jedan od razloga najnovijeg sporazuma na državnoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Živko Nenadić, direktor izbornog stožera za 10. izbornu jedinicu, tvrdi da je koalicija s Kerumom "pogodak u sridu". Kaže da je riječ o istom biračkom tijelu i istom svjetonazoru, te da zajednička sinergija donosi bolji izborni rezultat.

Nenadić pita zašto nitko ne postavlja pitanje kako će surađivati Milanović i Hrelja, nego se samo bave HDZ-om i Kerumom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit kako će u vezi s brojnim uvredama koje su se protekle dvije godine čule na razini HDZ – Kerum sada kontaktirati, župan Sanader odgovara: "Mi smo katolici, mi opraštamo".

specijal-201012070191004-HDZ

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike