VICE MIHANOVIĆ PORUČUJE / Splitski HDZ-ovci će uručiti ostavke kada to učine Puljak i oba zamjenika: 'Ne želimo sudjelovati u ovoj predstavi'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivoševićevu izjavu da ne vjeruje da će biti osuđen za djelo za koje je optužen nazvao je neozbiljnom

6.4.2022.
12:20
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Vice Mihanović, predsjednik splitskog HDZ-a na današnjoj press konferenciji rekao je da se neće odazvati pozivu na sastanak gradonačelnika Ivice Puljka, ali da će doći na sjednicu koju treba sazvati Jakov Prkić, predsjednik Gradskog vijeća.

"Mi kao Hrvatska demokratska zajednica ne želimo sudjelovati u ovoj predstavi u režiji Ivice Puljka. Smatramo da je ovo izašlo iz svih okvira. Polako osjećamo i sram u što se sve ovo pretvorilo. Želimo kazat da više nećemo pristajati na tu igru Ivice Puljka, predstavu u kojoj je cijeli grad kulisa u režiji Ivice Puljka i svi stanovnici grada su taoci ovih događanja", rekao je na početku Vice Mihanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje o optužnici DORH-a protiv dogradonačelnika Bojana Ivoševića rekao je da je to preveliki uteg za vladajuću koaliciju.

Image
PREDSJEDNIK SPLITSKOG HDZ-A /

Vice Mihanović: 'HDZ će podržati raspuštanje Gradskog vijeća. Hoću li biti kandidat za gradonačelnika? Odlučit ćemo o tome'

Image
PREDSJEDNIK SPLITSKOG HDZ-A /

Vice Mihanović: 'HDZ će podržati raspuštanje Gradskog vijeća. Hoću li biti kandidat za gradonačelnika? Odlučit ćemo o tome'

"Kad smo imali sličnu situaciju s predsjednikom Gradskog vijeća u prošlom sazivu, oni su tražili da podnese ostavku, to je i učinio. Ivošević je morao odmah podnijeti ostavku. Da je to učinio, sada ne bi pričali o ovome, ne bi potrošili dva milijuna kuna, Grad ne bi bio paraliziran šest mjeseci. Samo da je on odmah podnio ostavku u skladu s kriterijima koje su oni nametnuli", rekao je Mihanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su ga pitali za komentar na sličan ispad HDZ-ovog načelnika, također prema novinaru Slobodne Dalmacije.

"Ne znam detalje situacije, bavim se isključivo splitskom politikom, nemam nacionalne ambicije kao Puljak. Ako je to točno, ne odobravam to ponašanje i smatram da je svako takvo ponašanje za osudu, bez obzira o kome se radilo i koje stranke je član. I ja sam imao udaraca u prošloj kampanji, pa nisam nikoga nazvao jer sam bio spreman na te stvari kada sam se upustio u tu priču."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mihanović je dodao i da je neozbiljno prebacivati odgovornost za stanje u gradu na opoziciju.

"Ne može biti opozicija odgovorna za blokadu, nerad i nered. Naš stav je bio da je neprihvatljivo da je čovjek koji je dio izvršne vlasti ostane na čelu grada u vrijeme kampanje, želimo da Vlada imenuje povjerenika i za Grad Split i za Gradsko vijeće" - dodao je Mihanović pa kazao da će oni podnijeti ostavke čim to učine Puljak Ivošević i Kuzmanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da priželjkuju neutralnu osobu koja će voditi grad.

Ivoševićevu izjavu da ne vjeruje da će biti osuđen za djelo za koje je optužen nazvao je neozbiljnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neozbiljno je od Ivoševića da se tako upušta u takve procjene pogotovo jer je uključen u to. Ako mi sami sebi sudimo, onda nam ništa ne treba. Mislim da je loše to što radi i ja se ne bi nikada tako ponašao", zaključio je šef splitskog HDZ-a.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo