GRAĐANI SE UDRUŽILI / Splitski branitelj godinama ne može iz stana jer zgrada nema rampu: 'Jedino izađe kada ga dečki iz hitne iznesu'

Image
Foto: Andrija Lipanović/Facebook

'Život nije bračni krevet s kojeg se jedva i miče. Ivi je potreban i osobni asistent da mu se pomogne kroz život i da napokon ugleda svjetlost dana bez da zove hitnu u ispomoć, jer jedino izađe kada dečki s hitne dođu i iznesu ga u invalidskim kolicima da otiđe do doktora na pregled', poručio je predsjednik udruge 'Vjeruj i djeluj'

18.9.2023.
9:27
Andrija Lipanović/Facebook
VOYO logo

Andrija Lipanović, predsjednik Športsko-rekreativne udruge osoba i djece s invaliditetom 'Vjeruj i djeluj' podijelio je na Facebooku priču o branitelju Ivi Weberu, koji kaže, zbog svog invaliditeta, a i činjenice da zgrada nema adekvatnu rampu - ne može izaći iz svoje zgrade.

"Gospodin Ivo već osam godina zbog amputacije desne noge, zbog 140 kilograma težine i zbog invalidskih kolica ne može izaći na ulicu iz svoje zgrade na Splitu 3 u Jeretovoj 11, a sve zbog toga što ulaz u zgradu nema adekvatnu rampu za osobe s invaliditetom kao što je Ivo", napisao je Lipanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo se sustavno, prepričao je Lipanović, borio s problemom osam godina i naišao na prepreke i prebacivanje loptica.

"Na inicijativu moga prijatelja iz kvarta Split 3 i školskog kolege gospodina Ivice Mule zajedničkim posjetom našem Ivi udružili smo snage i započinjemo humanitarnu akciju za hrabrog i skromnog čovjeka kojem je to i više nego potrebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Život nije bračni krevet s kojeg se jedva i miče. Ivi je potreban i osobni asistent da mu se pomogne kroz život i da napokon ugleda svjetlost dana bez da zove hitnu u ispomoć, jer jedino izađe kada dečki s hitne dođu i iznesu ga u invalidskim kolicima da otiđe do doktora na pregled", nastavio je Lipanović u objavi i dodao da je potrebno osigurati pomični lifter i električni medicinski krevet kako bi Ivina svakodnevica bila jednostavnija.

Image
Foto: Andrija Lipanović/Facebook

"Prozivam predsjednika socijalnog vijeća, predsjednika vijeća za pristupačnost, sve one službe i braniteljske Udruge koje su Ivu šikanirale zadnjih godina i nisu mu pomogle bar rampu za ući i izaći iz zgrade pomoć odraditi i omogućiti istu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako pozivam gradonačelnika grada Splita, sve dogradonačelnike, sve gradske Vijećnike i političke strukture da se u ponedjeljak 18. rujna u 11 sati postroje pod prozorom i ulazom u

Jeretovu 11, da posjetimo Ivu kojem je pomoć neophodna i da se uvjere u žalost ovog sustava. Osobno Vas, gospodo čekam da se na vlastite oči uvjerite u žalosno stanje života naših sugrađana koji su dali svoje zdravlje da bi ih sustavno šikanirali. To je nedopustivo i neoprostivo, jer stanje je alarmantno", zaključio je Lipanović u svom apelu. Detaljnije o Ivinom slučaju možete pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Hodalicu koristi puno više nego kolica te prohodava uz namještaj. Ovo je priča o Lavi koja je pokrenula Hrvatsku

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo