BRAVO /

Apel splitskog KBC-a urodio plodom. Mnogi čekaju u redu da bi darivali krv

Image
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL/Ilustracija

Davatelji svih krvnih grupa i dalje se mogu javiti u splitsku bolnicu kako bi njihova krv spasila nečiji život

20.8.2024.
15:57
Slaven Branislav Babic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

U splitskoj bolnici u ponedjeljak i utorak su se na Zavod za transfuzijsku medicinu javili brojni darivatelji krvi svih krvnih grupa, nakon poziva koji je u ponedjeljak upućen jer im nedostaje krvi zbog čega su bile odgođene neke operacije.

Od pročelnice Zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Split Slavice Dajak Hina doznaje da je od ponedjeljka ujutro, kada je objavljeno da splitskoj bolnici nedostaje krvi svih krvnih grupa, tamo stiglo dosta darivatelja koji čekaju u redu i na vrućini kako bi dali krv, budući da ih osoblje, nažalost, ne može u kratkom vremenu obraditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VELIKA AKCIJA /

Darivanje krvi može spasiti živote, a tri epruvete mogu otkriti i imate li ozbiljnu bolest

Image
VELIKA AKCIJA /

Darivanje krvi može spasiti živote, a tri epruvete mogu otkriti i imate li ozbiljnu bolest

"Apel je dobar, odaziv je u tijeku. Jako smo zadovoljni odazivom. Operativni programi će krenuti. Uglavnom nam se, najviše, javljaju naši stari, ali i novi darivatelji, te neki koji krv nisu davali dugo godina. Do kraja tjedna ćemo moći reći je li naš apel medijima urodio plodom jer ćemo tada tek vidjeti imamo li dovoljno zaliha krvi", rekla je Dajak.

Splitska bolnica gotovo svake godine u isto vrijeme ima problem s nedostatkom krvi, a Dajak smatra kako je razlog tome što u ljeto ljudi mnogo rade, umorni su od posla i vrućina ili su na godišnjim odmorima, zbog čega je slabiji odaziv na dobrovoljno darivanje krvi, a istovremeno su potrebe za krvlju veće jer se, među ostalim, zbog velikog priljeva turista događaju i brojne prometne nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davatelji svih krvnih grupa i dalje se mogu javiti u splitski KBC kako bi njihova krv spasila nečiji život.

POGLEDAJTE VIDEO: Dobrovoljno darivanje plazme uz novčanu kompenzaciju stiže u Hrvatsku?: 'Ne bih to uveo, tko ima namjeru dat će'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo