SPLITOM ODJEKIVAO USTAŠKI POZDRAV: / 'Pobijedit ćemo mi u miru i urediti zemlju onako kako su sanjali naši ratnici'

Image
Foto: PIXSELL/Arhiva

'Pripadnicima HOS-a je priznat status branitelja, službeno nam je registrirano znakovlje i grb s pokličom za dom spremni.

10.4.2019.
14:01
PIXSELL/Arhiva
VOYO logo

Iako su osnovani 2. studenog, IX. bojna HOS-a "Rafael vitez Boban" svoju je 28. obljetnicu osnuta obilježila na današnji dan u Splitu, piše Slobodna Dalmacija

"Klanjamo se junacima koji su dali svoje živote jer su bili za dom spremni. Ubili su ih zločinci koji su nosili zločinačku crvenu petokraku, a ljubitelji iste te zvijezde nas i dalje napadaju i vrijeđaju. Nećemo im to dopustiti. Pripadnicima HOS-a je priznat status branitelja, službeno nam je registrirano znakovlje i grb s pokličom za dom spremni. Usprkos svim tim činjenicama mrzitelji nas i dalje svakodnevno antifašistički pljuju. Dok kap ne prelije čašu jer moraju biti svjesni da je svaka sila za vremena", kazao je Marko Skejo umirovljeni pukovnik i bivši zapovjednik poredspomenika poginulima u Boškovićevoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Medved poslao izaslanika

Skejo je nastavio kako "antifašistička histerija neće promijeniti činjenicu da su HOS-ovci 1991. godine uz poklič 'Za dom spremni' branili Hrvatsku, a da je armija JNA pod crvenom zvijezdom bila agresor." Pritom je naglasio kako je Tito zločinac, a da njih koji su stvarni rodoljubi smatraju fašistima.

A onda poručio kako "smo mi pobijedili u ratu, pobijedit ćemo i u miru. Uredit ćemo Hrvatsku onako kako su sanjali naši ratnici"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na obljetnici je bio i izaslanik ministra branitelja Jozo Šerić, dok se u ime Grada pojavio Zdravko Parčina, a u ime Županije Damir Gabrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo