SANACIJA U TIJEKU / Veliko onečišćenje mora kod Brodosplita na noge diglo sve službe: Poznato je i o čemu se radi, ali i odakle je došlo

Image
Foto: Facebook / Ravnateljstvo civilne zaštite

Zbog onečišćenja mora, odmah se aktiviralo i uže zapovjedništvo Županijskog operativnog centra, te je počelo čišćenje i postavljanje brana

20.9.2022.
19:05
Facebook / Ravnateljstvo civilne zaštite
VOYO logo

U Splitu, na području oko Brodosplita, onečišćeno je more i to teškim gorivom, a kako doznaje N1 od lučkog kapetana Željka Kuštere, onečišćenje je stiglo nešto iza 14 sati s kopna.

Zbog onečišćenja mora, odmah se aktiviralo i uže zapovjedništvo Županijskog operativnog centra, te je počelo čišćenje i postavljanje fizičkih barijera, točnije brana kako štetne tvari ne bi istekle izvan tog područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Šteta se tek mora utvrditi'

“Lučka Kapetanija vodi ovu operaciju. Sve dežurne službe su na terenu. Onečišćenje je stiglo izvana, van Kaštelanskog zaljeva. Izlio se mazut kojeg je jako teško sanirati, postavila se samoupijajuća brana (zatvoreno područje oko 350 m) te fiksna (vanjska) brana. Trenutno je čišćenje i saniranje da mazivo ne izađe van brodogradilišta. Ulje je teško, šteta se tek mora utvrditi, no situacija je normalna i te dvije barijere su spriječile goru situaciju”, rekao je Kuštera.

MUP je izvijestio da se radi o iznenadnom onečišćenju mora i zagađenju mazutom na prostoru Brodosplita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sve službe su na terenu te se radi na sanaciji i prikupljanju zauljene mase iz mora od strane ovlaštene tvrtke Cian d.o.o.”, napisali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo