MOGLA BI SE TRAŽITI SOBA VIŠE / Jeste li vidjeli što su Dalmatinci smislili? Riskantno je, ali ako uspije, smiješi im se luda zarada, i to po zimi!

Jelena Tabak rekla je kako je za turističke radnike pokrenuti turizam u studenome veliki korak.

18.12.2021.
13:12
VOYO logo

Turistički radnici imaju veliku želju od Dalmacije i najvećeg grada Splita napraviti i zimsku destinaciju, a ne samo ljetnu. No, to je i želja Dalmatinaca jer su svjesni kako bi gostima trebali ponuditi više sadržaja i razloga za boravak u hladnim mjesecima. Sada je tamo tisuće gostiju.

"Divan grad bogate povijesti. To nam se sviđa, osobito rimsko razdoblje. Živopisan mediteranski grad, vrlo impresivan", kazao je Amerikanac Andrew za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEMIRNO MORE /

Jugo stvara kaos na moru, otkazane katamaranske linije između Splita i otoka

Image
NEMIRNO MORE /

Jugo stvara kaos na moru, otkazane katamaranske linije između Splita i otoka

Putovanje bez gužvi

"Mi smo stigli izvan sezone pa je manje sadržaja nego ljeti. Ali lijepo je što nema gužve. Danas idemo na tvrđavu Klis. Ne očekujemo gužvu i dobro je tako putovati", kaže David.

Potencijal Dalmacije i Splita prepoznao je inicijator okruglog stola o zimskom turizmu Paul Bradbury, urednik turističkog portala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da trebamo usmjeriti strategiju na sigurnost, autentičnost i životni stil. Mi imamo te tri stvari, a ljudi to žele."

Avionske linije ključni problem

Jelena Tabak, predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja, rekla je kako je za turističke radnike pokrenuti turizam u studenome veliki korak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš cilj je imati 11. mjesec koji će bit prepun događanja i turističkog proizvoda koji bi mogli primamiti goste za doći u Split I okolicu, ali naravno i lokalno stanovništvo koje bi trebalo bit baza dolazaka, koje bi se spojilo s 12 . mjesecom, a onda možemo govoriti o cjelogodišnjem turizmu."

Ključni problem su avionske linije, a trenutno splitska zračna luka ima 55 letova tjedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Međutim, ono što obeshrabruje je popunjenost kabine 47 posto. To je obeshrabrujuće za kampanije. Moramo razumijeti da to nije održivo za dugi period", objasnio je Pero Bilas, zamjenik direktora Zračne luke Split.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo