HEROJ IZ BMW-A / Slavoncima s bolesnom bebom Splićanin raščistio put do bolnice, sada mu žele zahvaliti

Image
Foto: Ilustracija: Milan Sabic/PIXSELL

'Išao je s nama i pokazivao drugima da se pomaknu kako bi mi mogli proći'

26.6.2021.
18:59
Ilustracija: Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Osječka obitelj Pešić odlučila je sa svojom sedmomjesečnom bebom ljetovati na Čiovu, otoku pokraj Trogira. No, ljetnu idilu im je pokvarilo to što se beba naglo razboljela i dobila jako visoku temperaturu.

Odlučili su otići na Pedijatriju, no ona je bila zatvorena. Uputili su ih u Split. Tijekom vožnje, shvatili su da je bebi sve gore; počela je povraćati, a ruke i noge su joj poplavjele. Ocu Mirku nije preostalo ništa drugo, nego upaliti sva četiri žmigavca i stisnuti gas do daske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudbonosni susret

Stigli su do Kaštela, a onda su morali stati na semaforu. Pored njih se zaustavio tamnosivi BMW x5 u kojem su bila dva mladića.

"Vidjeli su kako jurimo s upaljenim žmigavcima i pitali nas što se događa. Kada smo im rekli, vozač nas je pustio, išao s nama i, gdje je trebalo, pokazivao je drugima da se pomaknu kako bi mi mogli proći", rekla je za 24sata Sanja Pešić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladići su ih dopratili do Splita. Ondje su upali u prometnu gužvu, a vozač im je, kaneći otići svojim putem, objasnio kako doći do bolnice. Zahvaljujući njegovoj pomoći, Pešići su uspjeli doći do bolnice, a beba je, srećom, sada dobro.

Tražili ih i s policijom

Kad se beba oporavila, htjeli su se zahvaliti mladićima. No, tada su u panici zapamtili samo boju i model automobila, a brojeve na registraciji su pomiješali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zvali smo i policiju kako bi nam možda mogli pomoći naći mladića. Na žalost, u panici nismo zapamtili dobre brojeve registracije, samo da su iz Splita pa nam nisu mogli pomoći", rekla je Sanja.

Mirko se tada dosjetio napisati objavu na Facebooku. Ubrzo se objava proširila društvenim mrežama, pa je tako i došla do njihova heroja u BMW-u. Stupili su s njime u kontakt, a uskoro će se i upoznati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Našli smo ga i uskoro ćemo se upoznati da mu zahvalimo za sve. Naša beba je sada dobro!", rekla je majka Sanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo