Splićani podigli barikade zbog City Centra One

11.11.2010.
20:39
VOYO logo

Dok su bile postavljene betonske zapreke, pokraj njih je bio istaknut i natpis "Stop kriminalu Gradske uprave".

Prosvjednice Nives Milardović i Zdenka Žunić ustvrdile su kako postoje dokumenti Ministarstva pravosuđa o "ništavnosti izvlaštenja, to jest da se cijeli postupak izvlaštenja zemljišta proglašava ništavnim". Dodale su da je Gradska uprava u tom slučaju postupila nezakonito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj Odjela izgradnje u splitskoj Gradskoj upravi Ante Krželj rekao je kako je sporni dio zemljišta "gradsko vlasništvo" te da je sve "obavljeno po zakonu".

Postavljanje betonskih blokada i intervencija policije, koja ih je uklonila, dogodili su se uoči otvorenja toga trgovačkog centra, najavljenog za petak, čiji je investitor austrijska tvrtka Kaufmann. U pozivu za otvorenje navodi se da je tvrtka Kaufmann u taj centar uložila 140 milijuna eura te da će nazočnima na svečanosti govoriti splitski gradonačelnik Željko Kerum i glavni direktor tvrtke Kaufmann Sven Vorih. Također se navodi da je novoizgrađeni trgovački centar, površine 100.000 četvornih metara, najveći u Dalmaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokalni mediji izvijestili su da je austrijska tvrtka Kaufmann kao investitor u gradski proračun uplatila 86 milijuna kuna komunalnog doprinosa, a Gradska uprava obvezala se osigurati pristupnu cestu trgovačkom centru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo