'Spletke podmetanja i tenzije': U Ministarstvu vlada totalna sapunica!

'Ministarstvo poljoprivrede raspada se na sve strane, nema nikakve vizije ni ideje o vođenju domaće poljoprivredne politike, ali zato ima mnoštvo spletki, podmetanja i tenzija.'

2.9.2013.
8:10
VOYO logo

Pričaju izvori iz Ministarstva poljoprivrede, iz kojeg je ovih dana, službeno zbog osobnih razloga, otišla Vesna Gantner Kuterovac, još jedna pomoćnica ministra Tihomira Jakovine, koja je vodila Upravu za poljoprivredu i prehrambenu industriju.

To je, nakon Luke Čuljka, koji je vodio ruralni razvoj i EU suradnju, te Gorana Rubina, pomoćnika za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju, odlazak treće čelne osobe neke uprave u Ministarstvu u proteklih 20 mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako otkrivaju izvori iz Ministarstva, Jakovina je već dugo u sukobu i s vlastitom zamjenicom i stranačkom kolegicom (SDP) Snježanom Španjol, koja, navodno, pretendira na njegovo mjesto, a komunikacija među njima svodi se samo na najnužnije. Energija se, kažu izvori, troši na takve razmirice umjesto na konkretne projekte.

Na što se troši energija u Ministarstvu?

Primjerice još uvijek ne postoji poljoprivredna strategija, kojom bi se pobrojalo koliko čega Hrvatska proizvodi, a koliko joj nedostaje i kako to namiriti. Jednako tako, iako smo članica EU, u EU do kraja iduće godine ne možemo izvoziti goveda i svinje budući da na vrijeme nije završeno provođenje testiranja te stoke na određene bolesti, koje se ponavlja u ciklusima od po nekoliko mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto toga, u Ministarstvu se energija troši na ponovno provođenje unutrašnje reorganizacije, koja je posljednji put napravljena prije manje od godinu dana, pa se zaposlenike ponovno, na njihovo užasavanje, preraspodjeljuje, mijenjaju im se ugovori i tako dalje, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo