SPEKTAKULARAN POČETAK: / Lansirano najveće drive-in kino u Hrvatskoj projekcijom filma Prvi čovjek

Image

Održana je prva filmska projekcija u Drive-In Kinu na Istočnom parkiralištu Zagrebačkog Velesajma.

17.5.2020.
8:49
VOYO logo

U najvećem Drive-In Kinu je u subotu navečer šest stotina posjetitelja iz 300 automobila uživalo u projekciji atraktivnog filmskog blockbustera Prvi Čovjek na Istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma.

„Jedva smo dočekali da krene ovo naše Drive-In Kino, jer smo, kao i veliki broj Zagrepčana željni društvenih događanja poslije skoro dvomjesečne izolacije po kućama i stanovima zbog epidemije koronavirusa. Kad smo obznanili ideju da priređujemo tjedan filmova u novom formatu i u skladu s još uvijek aktualnim mjerama zaštite od zaraze koronavirusom, ne prestaju pozivi znanih i neznanih. Vjerujemo da ćemo filmofilima i ljubiteljima večernjih izlazaka prirediti veselje svih ovih dana,“ - kaže Zoran Krečar, jedan od voditelja projekta Drive-In Kino, jedini event - s razmakom iz tvrtke Kreativna Poslovna Rješenja koja je nositelj ovog atraktivnog događanja sljedećih šest dana u glavnom gradu Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni problem s akumulatorom, koji se mladom paru posjetitelja ispraznio u automobilu tijekom projekcije, nije pokvario večer jer je organizacijski tim odmah priskočio u pomoć.

Film je prikazan na dva velika 15-metarska ekrana kako bi svaki od posjetitelja iz automobila imao dobru preglednost, a zvuk filma pratili su putem prilagođene radijske frekvencije u automobilu. Za vrijeme projekcije posjetitelji su uživali u bogatom paketu s grickalicama i osvježavajućim pićima koje im je organizator predao na ulazu u prostor kina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kino kakvo smo gledali u filmovima'

„Sviđa nam se ovakvo kino, posebno jer smo to do sada gledali samo u filmovima,“ - ističe mlađi par posjetitelja na odlasku iz Drive-In Kina i nastavlja: “Nadamo se da će i nakon popuštanja mjera biti ovakvih događanja, a u Drive-In Kino doći ćemo još koji put. Bilo je odlično.“

Organizatori su se pobrinuli da posjetitelji u ovom kinu na otvorenom imaju epidemiološko-higijensku zaštitu na najvišoj razini i potpuni komfor. Na raspolaganju je veliki broj toaleta s tekućom vodom, sapunom i papirnatim ručnicima, te sredstvima za dezinfekciju, kao i spremnicima s poklopcima za sigurno odlaganje korištenih papirnatih brisača, a cijeli prostor dezinficira se prije i poslije svake predstave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi djelatnici organizatora cijelo vrijeme nose zaštitnu opremu radi vlastite i sigurnosti svih posjetitelja, a ulaznice se skeniraju beskontaktno.

U sljedećih šest dana, svake večeri od 21 sat na Istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma nastavit će se projekcije atraktivnih filmskih blockbustera u najvećem Drive-In Kinu u Hrvatskoj. Ljubitelje dobrih filmova čekaju još Prevarantice, The Shiny Shrimps, Emma, Smrtonosni strojevi, Yesterday i projekcija filma Brzi i Žestoki: Hobbs & Shaw koja je bila odgođena zbog sigurnosnih razloga, dok postojeće ulaznice odgođene projekcije vrijede za novi termin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena ulaznice po automobilu za dvije osobe je 100 kuna, a prihod od prodanih ulaznica namijenjen je Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica iz Zagreba. Ulaznice za Drive-In Kino moguće je kupiti putem Entrio sustava, a više informacija o događanju potražite na službenoj web stranici projekta.

Realizaciju projekta Drive-In Kina u Zagrebu omogućila je njemačka farmaceutska kompanija STADA, a sponzorski se pridružuju Stella Artois, Pauza.hr, Bobi Snacks, Violeta, Prolom voda, Orangina, Prima namještaj, Nature Addicts, Anamarija i Podravka. Partner i prijatelj ovog projekta je Wiener osiguranje. Medijski partneri projekta su RTL televizija, portal Net.hr, Radio Antena, Jutarnji.hr, Gentleman.hr, CentarZdravlja.hr,Zoona.hr, Go2Digital, Midas Network i Entrio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo