Spavaju u polju da spriječe krađe, vidjeli svega i svačega

Članovi obitelji Vuch cijelo ljeto spavaju u svom polju, na kojem uzgajaju ljetne kulture, zbog čestih krađa koje su im nanijele štete.

20.8.2013.
19:34
VOYO logo

Na spavanje na improviziranom krevetu od kartona članovi obitelji Vuch su se odlučili nakon što im je iz polja u jednoj noći nestalo čak 400 kg lubenica. Otkad spavaju u polju, manje je krađa, a imali su 'bliskih susreta' s lopovima.

Naime, otkad su počeli s tom akcijom čuvanja, gotovo bi svake noći ulovili po jednog ili više kradljivaca kojima na meti nisu bile samo lubenice, nego i krastavci, pomidori, luk, češnjak, paprike…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maurizio Vuch je za Glas Istre ispričao kako su npr. ulovili jednog Slovenca kako krade lubenice, ali nisu, kao i svaki put prije, zvali policiju, nego su ga samo potjerali.

Jedne su noći mladi na povratku iz diskoteke došli pojesti lubenice pa su dosta komada još i uništili. Ulovili su i jednu staricu koja je u 1 sat uzela vreću paprika, ali su je pustili jer se radilo o osobi kojoj je to potrebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da se sezona bliži kraju, obitelj će raditi još dva, tri tjedna, a onda će napokon moći uredno spavati u svojim krevetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike