SPASILI PSA IZ 140 METARA DUBOKE JAME: / Mislili su da je uginuo, sve dok mu vlasnik nije donio omiljenu igračku

Image
Foto: Glas Istre/Screenshot

Lovački pas upao u jamu duboku 140 metara, proveo u njoj tjedan dana bez hrane, pa ga spasili pulski vatrogasci

20.1.2019.
21:15
Glas Istre/Screenshot
VOYO logo

Pulski su vatrogasaci uspjeli spasiti talijanskom lovcu Giuseppeu Trivellatu lovačkog psa koji je upao u jamu pored Barbana duboku čak 140 metara te u njoj proveo punih tjedan dana bez hrane, piše Glas Istre.

Akcija spašavanja, koja se dogodila polovicom prosinca, trajala je čak pet sati, au njoj su sudjelovali Vedran Vitasović, David Peruško, Emanuel Krstulović te Moreno Almassi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgubio se tijekom lova

Lovac je sa svojim psom Zumom na području Plehuti bio u lovu tijekom kojeg se pas izgubio, a signal GPS-a pokazivao je da se zadnji puta nalazio pored jame u šumi.

"Kako nam je vlasnik ispričao psa je uzalud tražio i dozivao satima, ali kako se nije glasao svi su pretpostavljali da je upao u jamu i da je mrtav. Tim više što se radi o jami dubokoj preko 140 metara", ispričao je jedan od vatrogasaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratio se do jame ostaviti omiljenu igračku

Nakon toga, lovac se idući dan vratio kući, no vratio se tjedan dana kasnije kako bi ispunio želju svojih kćeri i Zumi u jamu kao posljednji pozdrav bacio omiljenu igračku.

Potpuno neočekivano tada je iz jame začuo lajanje psa koji je još uvijek bio živ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulovi ga mrežom i izvukao iz jame

Jama je bila jako komplicirana, pas se nalazio na dubini od preko 80 metara, pa je u pomoć pozvan i Almassi, speleolog i član Gorske službe spašavanja.

Uz pomoć speleološke opreme, spustio se dublje u jamu, ulovio psa mrežom i izvukao ga iz jame na sreću vlasnika koji nije prestajao plakati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako je veterinar bio obaviješten da će možda biti potrebna hitna intervencija pas nije imao ništa slomljeno te je iz jame izvučen pokretan i bez vidljivih ozljeda", ispričao je Vitasović nadodavši da je pas očito shvatio da mu dolaze pomoći pa se nije opirao spašavanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo