potvrdila istraga / Spašavanje koje nas je koštalo milijune kuna: Britanka namjerno skočila s kruzera

Image
Foto: MORH

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture je otkrilo da ih međunarodni sporazum sprječavaju da nekome naplate ovakve akcije spašavanja

26.8.2018.
12:40
MORH
VOYO logo

Istraga hrvatskih i talijanskih vlasti o slučaju Britanke Kay Longstagff otkrila je kako je 46-godišnjakinja završila u moru tijekom krstarenja kruzerom na Jadranu. Naime, u istrazi je potvrđeno da je Britanka namjerno skočila u more, što je u suprotnosti s njenom izjavom kako je slučajno pala s kruzera, piše Daily Mail. 

Podsjetimo, pripadnici ophodnog broda Obalne straže RH OB-03 Cavtat 19. kolovoza su pronašli i spasili nestalu žensku osobu, britansku državljanku, koja je pala u more s kruzera Norwegian Star i u moru provela 10 sati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Žena pala s kruzera, cijelu noć provela u moru: 'Bila je 1300 m od nesreće'

Preživjela je, kako je kazala, plutajući i pjevajući, a rekla je da joj je pritom pomogla i dobra tjelesna forma koju održava yogom. Potraga za Britankom uključivala je i tri plovila te jedan zrakoplov, a njeno spašavanje koštalo je milijune kuna koji će pasti na teret poreznih obveznika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Daily Mail, hrvatsko Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture je otkrilo da ih međunarodni sporazum sprječavaju da nekome naplate ovakve akcije spašavanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo