Informatika i tehnologija / Spajanje zvučnika na kompjuter

Image
Foto: PR fotografije

Znate li kako pravilno izvesti spajanje zvučnika na kompjuter? Odgovor stručnjaka je u nastavku

15.8.2018.
0:14
PR fotografije
VOYO logo

Spajanje zvučnika na kompjuter bi u principu trebalo biti jednostavno, ali ipak poslušajmo nekoliko riječi koje nam o tome kažu stručnjaci.

Zvučnici za kompjuter imaju pojačalo integrirano unutar zvučnika tako da spajanje zvučnika na kompjuter može biti izvršeno direktno na priključak zvučne kartice. 
Ako ne znate kako izvesti spajanje zvučnika na kompjuter i ako obične zvučnike želite spojiti na računalo prvo morate spojiti pojačalo (ili npr. hi-fi liniju), na zvučnu karticu, a zatim na pojačalo spojite zvučnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvučnici unutar sebe imaju opne ili membrane koje vibriraju i tako stvaraju zvuk. Da bi te opne znale kako se pomicati tj. kakav zvuk trebaju odašiljati treba im signal koji će dobiti od računala preko zvučne kartice. 

U svakom zvučniku se nalazi magnet koji polarizacijom izaziva pomicanje membrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spajanje običnih zvučnika na kompjuter se jednostavno radi spajanjem na svijetlozeleni priključak na stražnjoj strani računala. 
Ako imate bolju zvučnu karticu, u tom slučaju načini spajanja se mogu i razlikovati. Potrebno je proučiti sve o zvučnoj kartici o čemu drugi put donosimo više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike