'PREGRIJAO SE MOTOR' /

Iz Jadrolinije objasnili zašto se Oliver pokvario. 'Sustav je stabilan, a sezona je izazov'

Image
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

Ustvrdio je kako se problem s Oliverom nestručno i nekompetentno komentira u medijskom prostoru, naročito u kontekstu generatora u nuždi, sa čime uzrok problema nema veze

26.7.2024.
12:50
Ivana Ivanović/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta izvijestio je u petak da je tehnički problem na trajektu Oliver bio uzrokovan kvarom izmjenjivača topline kompresora zraka, zato je dolazilo do pregrijavanja motora, što je izazvalo zastoj broda s više od 300 putnika i kašnjenje od šest sati.

"Čim je ustanovljen uzrok, sustav je prebačen na drugi kompresor te je nakon ozračivanja sistema brod nastavio s plovidbom", priopćio je  Sopta i izrazio žaljenje radi neugodnosti prouzročenih putnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je kako se problem s Oliverom nestručno i nekompetentno komentira u medijskom prostoru, naročito u kontekstu generatora u nuždi, sa čime uzrok problema nema veze.

Sustav Jadrolinije je stabilan, a razdoblje turističke sezone je oduvijek bilo najveći izazov s preko 600 polazaka brodova dnevno. Problemi se, kaže Sopta, rješavaju promptno, što je jučer dokazala posada broda Oliver, koja je detektirala problem i dovezla brod do luke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOŠTAO 12 MILIJUNA EURA /

Skandal Jadrolinije! Bijesni sindikati za Direkt: 'Nije se ni trebao zvati po Oliveru. Radi se o suspektnoj kupnji'

Image
KOŠTAO 12 MILIJUNA EURA /

Skandal Jadrolinije! Bijesni sindikati za Direkt: 'Nije se ni trebao zvati po Oliveru. Radi se o suspektnoj kupnji'

Naglasio je kako su rezultati poslovanja odlični, a trenutno se Jadrolinija nalazi u snažnom investicijskom ciklusu, kojim je omogućeno uključivanje brodova većih kapaciteta na ključnim linijama, čime su znatno smanjene gužve u sezoni.

"Ukupni promet Jadrolinije raste za gotovo četiri posto u odnosu na rekordnu 2023. godinu. U suradnji sa sindikalnim partnerima potpisali smo nakon 20 godina Nacionalni kolektivni ugovor za pomorce, a pred potpisom smo i Kolektivnog ugovora za kopno, istaknuo je Sopta u priopćenju.

Trajekt Oliver isplovio je u četvrtak u 10,30 sati iz Splita, a uplovio u Velu Luku u predvečernjim satima u pratnji tegljača, koji je upućen iz Splita nakon što je Oliver zbog kvara stao nekoliko milja od Vela Luke. Koordinatorica Jadrolinijinog splitskog plovnog područja Jelena Ivulić rekla je kako sigurnost 340 putnika i posade nije bila dovedena u pitanje.

Brod je star 27 godina, kupljen je ove godine za 12 milijuna eura, pri čemu je još 2,7 milijuna eura utrošeno na remont. Prije nego što ga je Jadrolinija kupila, plovio je u Grčkoj pod imenom Hermes, a u Hrvatskoj je zaplovio 20. svibnja, nakon remonta u brodogradilištu Viktor Lenac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Ivan Srzentić za Direkt poručio: 'Trajekt Oliver nisu smjeli kupiti'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo