Šokirani Zadranin dobio račun za struju od 78.376 kuna!

Malo je reći da se Zadranin Žarko Ivković šokirao kada je otvorio račun za struju na kojem je pisalo da je HEP-u za mjesec ožujak dužan čak 78.376 kuna.

12.4.2013.
11:51
VOYO logo

Ovom 100-postotnom vojnom invalidu Domovinskog rata i srčanom bolesniku gotovo je pozlilo kada je u utorak dobio račun za struju koji na papiru iznosi 78.376 kuna!

''Ja nisam pri sebi. Srčani sam bolesnik. Sve svoje račune podmirujem na vrijeme, pa tako i struju plaćam redovito. Nikakvi zaostaci nisu u pitanju, možete li vi provjeriti o čemu se radi, mene su u zadarskoj Elektri ismijali kada sam ih nazvao'', obratio se očajan Žarko Ivković za pomoć Slobodnoj Dalmaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ako smo vam poslali takav račun, onda ste i toliko potrošili'

Kada je nazvao zadarsku Elektru službenica mu se najprije smijala, a onda mu je rekla: Ako smo vam poslali takav račun, znači da ste toliko struje i potrošili!, ispričao je Žarko.

''Kada mi je to rekla samo sam mislio na to kako ja to zaista nisam potrošio, a kako će to biti nemoguće dokazati. Znate kakvi su oni, ako tako sat pokazuje, to je amen. Ne postoji način da dokažem da nisam to potrošio, znači morat ću platiti, mislio sam i pokušavao sam dokučiti tko se spojio na moj sat, tko je 'vukao' moju struju'', ispričao je 58-godišnji Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se njegov račun za struju odnosi na prostor u kojem njegova supruga ima frizerski salon, mjesečni računi nikada nisu prelazili tisuću kuna.

Zvao HEP, no oni odbili doći provjeriti o čemu je riječ

''Stvarno se bojim. Još na računu piše da nekakva dnevna kamata iznosi oko deset posto'', rekao je Žarko, napomenuvši kako je uzalud zvao Elektru da netko dođe pogledati stanje na satu, no za to nisu željeli čuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su novinari Slobodne Dalmacije nazvali direktora zadarske Elektre Tomislava Dražića, ispostavilo se da je ipak riječ o greški.

''Evo, utvrdili smo da je nastala greška. Račun je storniran, greška je ispravljena i bit će poslan drugi račun'', rekao je Dražić. Umjesto 78.000 kuna, Ivkovićev račun za ožujak iznosi manje od tisuću kuna. Na pitanje kako je moglo doći do tako drastične greške i zašto zabrinutom Ivkoviću nije pružena pravilna informacija, direktor je kazao da mu je žao što je do ovoga došlo i što stranka nije kontaktirala njega, jer je on uvijek spreman za razgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo