roditeljske nesuglasice / Šokantan iskaz majke Nine Kuluz: 'Moj sin od sedam godina je rekao da će se ubiti!'

Image
Foto: Splitski dnevnik

Oba roditelja su dobila zadatak da naprave sve što je u njihovoj moći da olakšaju dječaku promjene koje ga čekaju ako se ispune odluke talijanskog i hrvatskog suda prema kojima Cesare treba ići živjeti u Italiju

23.6.2017.
8:33
Splitski dnevnik
VOYO logo

Slučaj borbe Nine Kuluz za vlastito dijete nakon bijega od nasilnog supruga iz Italije koji se proteklog tjedna pojavio u medijima šokirao u Hrvatsku, a sada kruže nove informacije, piše Slobodna Dalmacija. 

Prema zapisniku s nedavnog sastanka stručnih službi na Općinskom sudu u Splitu, objavljenom na Facebook stranici "Spasimo malog Cesarea", očito je da roditelji dječaka nisu prevladali međusobni antagonizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dojam koji ostavljaju daje naslutiti da su Nina i Alessandro Avenati prekinuli nedavno, a ne prije više godina. 

Od rujna prošle godine, kada se Nina Kuluz nakon pet godina bijega predala policiji, održano je više konzultacijskih sastanaka na kojima su bili predstavnici Centra za socijalnu skrb u Splitu, psiholog, psihijatar te inspektori Odjela za maloljetnike PU splitsko-dalmatinske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Splićanka Nina mora se rastati od svog djeteta: Socijalna služba sedmogodišnjeg Cesarea za desetak dana odvodi u Italiju ocu nasilniku

>>Borba Nine Kuluz za skrbništvo: 'Institucije nisu zaštitile moje dijete'​

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Severina i Milan Popović potaknuli mnoge majke na otvaranje: 'Institucije nas ne slušaju!'

Oba roditelja su dobila zadatak da naprave sve što je u njihovoj moći da olakšaju dječaku promjene koje ga čekaju ako se ispune odluke talijanskog i hrvatskog suda prema kojima Cesare treba ići živjeti u Italiju, na očevu adresu. Roditelji su dobili zadatak riješiti međusobne nesuglasice toliko da pred sinom mogu održati sliku prividnog sklada kako bi mu olakšali shvaćanje situacije. No, u objavljenom sudskom zapisniku vidljivo je da pomaka nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuluz je na sudu rekla kako su situacije u kojima Cesare ostaje s ocem izrazito mučne, posebice kad treba ostati spavati kod njega.  Prilikom jednog od susreta pozvala je policiju da intervenira te im je kazala da ju je Alessandro vrijeđao te joj je Cesare kazao da će se ubiti.

Tvrdi kako je slične dojmove o ocu iznijela i učiteljica iz škole koju pohađa Cesare. Prema njezinim riječima ni jedan susret nije prošao mirno za dječaka, a otac se ponaša neprimjereno u svakoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Alessandro je izjavio kako mu bivša partnerica opstruira svaki susret svojim konstantnim dolascima i pozivima na mobitel. Susreti se odvijaju u neprijateljskoj atmosferi kada je prisutna majka djeteta ili njezina obitelj. Posvjedočio je kako mu je Cesare rekao u početku "Tata, volim te!", a kasnije nije to htio ponoviti. Ipak se nada kako će sa sinom uspjeti uspostaviti odnos kakav su imali i prije uplitanja majke. 

Psihijatar koji je bio na sudu je ustvrdio kako dječak ne može podnijeti odvajanje od majke, te da mu nije toliko frustrirajuće biti s ocem koliko separacija od majke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je kako se od rođenja Cesare ne razvija u skladu sa svojim pravima i nedostaju mu neki modeli, među kojima i odnos s ocem, piše Slobodna Dalmacija. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo