'Socijalno osjetljiva' Vlada podijelila 32,5 mil. kuna

Vlada je i na sjednici u utorak podijelila nekoliko desetaka milijuna kuna.

15.11.2011.
15:36
VOYO logo

Iako u Hrvatskoj nije bilo epidemije bakterije Escherichije coli, Vlada je poljoprivrednicima koji su uzgajali kulture kao što su krastavci, kupus, rajčica, blitva, kelj, paprika i salata, odlučila dodijeliti 2,5 milijuna kuna.

Ministar poljoprivrede Petar Čobanković kazao je da to predlažu kako bi se povrćarima nadoknadila šteta nastala smanjenjem potrošnje i padom cijena povrća zbog pojave Escherichije coli. Uvjet za plaćanje četiri kune po kvadratnom metru za vanjske površine i deset kuna po kvadratnom metru plastenika je da su oštećeni poljoprivrednici u sustavu PDV-a i da su Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju prijavili da na tim svojim poljoprivrednim površinama uzgajaju spomenute kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pratimo trendove kako se rješavaju problemi u EU", kazao je Čobanković.

Ovaj će novac biti dodijeljen iz tekuće pričuve, kao i 30 milijuna kuna, koji će pripasti poljoprivrednicima pogođenim sušama, olujama, poplavama i ostalim elementarnim nepogodama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U želji da Vlada pokaže socijalnu osjetljivost, mi predlažemo tu odluku", kazao je Čobanković, dodajući kako godina nije bila baš idealna za poljoprivredu. Novac će se dodijeliti onima koji su prijavili štetu veću od 60 posto na svojim usjevima, uz uvjet da do 22. studenoga županijska povjerenstva dostave podatke o nanesenoj šteti Ministarstvu poljoprivrede.

Pomoć Turskoj

Ministar obrazovanja i sporta Radovan Fuchs pobrojao je i niz sportaša, osoblja i trenera koji su na raznim natjecanjima osvojili zlatna, srebrna i brončana odličja u pojedinačnim sportovima, a kojima je Vlada dodijelila novčane nagrade u rasponu od 1.500 do 24.000 kuna. Ukupni fond nagrada je 515 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je i Turskoj uputila 45 šatora u vrijednosti od gotovo milijun kuna, odgovarajući time na apele turske vlade čija je zemlja pogođena razornim potresima. Šatorima je raspolagalo Ravnateljstvo za robne zalihe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo