dodijeljeni stan / Socijalna pravednost, što je to? Za gradski stan plaća sitno, a od najma zaradi oko 6.000 kuna

Image
Foto: novasol.hr

HDZ-ovom gradskom vijećniku Ivi Lučiću zvanom Minđuha je gradski stan navodno dodijeljen kao bivšem branitelju. On je u rodnom Mrčevu u blizini Dubrovnika uredio luksuznu vilu s bazenom

27.2.2018.
7:51
novasol.hr
VOYO logo

Bivši gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić pozivom stanarima socijalne zgrade na Mokošici da ne iseljavaju sve dok gradski vijećnik HDZ-a, koji je vlasnik nekoliko nekretnina, stanuje u gradskom stanu, zaintrigirao je javnost ne otkrivši o kome je riječ. 

Portal Dubrovnikpress.hr neslužbeno doznaje kako se radi o HDZ-ovu gradskom vijećniku Ivu Lučiću zvanom Minđuha kojemu je gradski stan navodno dodijeljen kao bivšem branitelju. Lučić je i predsjednik Hvidre Dubrovnik. On je u rodnom Mrčevu u blizini Dubrovnika uredio luksuznu vilu s bazenom koju iznajmljuje turistima. Luksuznu nekretninu oglašava na stranici novasol.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovnik kojeg danas vodi Mato Franković (HDZ) je inače proveo reviziju stanova i utvrdio da ni neki socijalni slučajevi o kojima se pisalo ne udovoljavaju kriterijima da koriste gradski socijalni stan jer imaju preko 1704,5 kuna mjesečno po članu obitelji. Ukupno će iz Dubrovnika iseliti 36 obitelji, a 21 iz socijalne zgrade.

Gradski vijećnik HDZ-a Ivo Lučić Minđuha nije odgovarao na pozive i poruku, a prema neslužbenim informacijama 24sata, dobivena je neslužbena potvrda da on zaista iznajmljuje kuću, a živi u gradskom stanu. Prema podacima o korisnicima stanova koji su objavljeni prije tri godine, Lučić je kao branitelj dobio "na čuvanje" stan od 48 četvornih metara u Ulici Vladimira Nazora. Mjesečno je za njega plaćao 172 kune, no lani mu je cijena 'skočila' četiri puta pa Lučić za stan mora izdvajati nešto više od 700 kuna. Kuću u Mrčevu za tjedan dana iznajmljuje za skoro šest tisuća kuna tjedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši gradonačelnik Andro Vlahušić (HNS) kaže da ima još članova HDZ-a koji koriste stanove. "Ne možete sada sve lomiti na onima koji su socijalno najosjetljiviji dok imamo takvih slučajeva. Mi smo isto bili svjesni da neki koji su u socijalnim stanovima promjenili situaciju, ali ne mogu se ljudi izbacivati na ulicu u roku osam dana. Sjedne se i dogovori. Dubrovnik mora imati socijalnu pravednost", kaže Vlahušić.

Poziva i gradsku vlast da sad objavi - članovi koje stranke koriste neke od 240 stanova koji su ili u vlasništvu Dubrovnika ili njime upravlja. "Korisnik je stan u vlasništvu Grada Dubrovnika koristio na temelju ugovora o čuvanju stana, no budući da ugovori te vrste više ne egzistiraju u Gradu, korisniku je sukladno pozitivnim zakonskim propisima RH upućen službeni Poziv da navedeni stan oslobođen od osoba i stvari vratiti u posjed vlasniku – Gradu Dubrovniku", odgovor je službe za odnose s javnošću Grada Dubrovnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo da korisnik postupi sukladno pozovu i da ključeve stana preda nadležnom upravnom odjelu za gospodarenje gradskom imovinom. Ukoliko se na Poziv ogluši Grad će poduzeti sve zakonom predviđene radnje pred nadležnim sudom kako bi zaštitio svoju imovinu", nadodaju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo