U ZAGREBU MEĆAVA / Snijeg blokirao promet: za kamione do daljnjeg nema slobodnog pravca prema Dalmaciji i Rijeci

U srijedu poslijepodne u dijelovima unutrašnjosti počeo je padati novi snijeg. HAK je izvijestio da za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci te obrnuto

6.1.2016.
19:01
VOYO logo

Snijeg, kiša pa opet snijeg. Tako izgledaju posljednja 24 sata u većem dijelu Hrvatske. 

Autocestom Zagreb-Rijeka snijeg ne prestaje padati pa za zimske službe nema predaha. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorski kotar, sjeverozapadnu Hrvatsku, ali i Slavoniju još sinoć oprala je kiša koja se ledi u dodiru s tlom pa su problemi danas bili neizbježni. Čekaonica osječke traume bila je puna.

Liječnici ne staju s poslom od ranoga jutra. Pregleda je mnogo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uglavnom se radilo o osobama starije životne dobi koje su imale prijelome u području ruke. Znači najčešće ručni zglob. Nije bilo do sada kompliciranih prijeloma. Svi su obrađeni, zbrinuti. Uglavnom su to bile gipsane imobilizacije", izjavio je specijalist opće i plastične kirurgije dr. Dario Lizatović iz KBC-a Osijek.

I u gipsaoni zagrebačke Traume cijeli je dan radno. Zbog napuknuća i prijeloma prilikom pada na ledu, gips je dobilo više od pedeset ljudi. Stoga da bi se spriječile teže posljedice, liječnici savjetuju ostanak kod kuće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu poslijepodne u dijelovima unutrašnjosti počeo je padati novi snijeg. U Zagrebu je tako do 19 sati napadalo šest novih centimetara, u Varaždinu devet, a u Karlovcu 10 centimetara snijega.

Najviše ga je palo u Ogulinu, 22 nova centimetra te je u 19 sati ondje ukupno bilo 40 centimetara snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prognozi DHMZ-a u noći i ujutro će uz oblačno vrijeme u unutrašnjosti i to osobito u Slavoniji i Lici, mjestimice padati snijeg, a na južnom Jadranu kiša.

Danju u većini predjela barem djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a navečer se slabe oborine očekuju na sjevernom Jadranu i gorju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najniža temperatura zraka uglavnom će se kretati između -8 i -3, na moru od 2 do 7, a najviša dnevna između 0 i 4, na moru 9 i 13 Celzijevih stupnjeva. 

Za kamione i tegljače nema slobodnog pravca prema Dalmaciji i Rijeci te obrnuto

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci te obrnuto.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na većini cesta u središnjoj, sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru, uključujući dionice autocesta: A1 Bosiljevo-Maslenica, A2 Zagreb-Macelj, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1 te dionice državnih cesta: DC1 GP Macelj-Karlovac-Slunj-Knin i DC3 Karlovac-Zdihovo-Rijeka. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci te obrnuto, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ostatku zemlje kolnici su mokri i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama  te na put ne kreću bez zimske opreme. 

Na pojedinim cestama, osim kamiona s prikolicama i tegljača s poluprikolicama, za zimskih uvjeta mogu biti isključena i ostala vozila prema odluci policijske uprave, odnosno policijske postaje prema zakonu o sigurnosti prometa na cestama.
Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo