EKSPLOZIJA U NOĆI /

Snažna detonacija uznemirila Zagrepčane i zapalila društvene mreže: 'Bolesno...'

Snažna eksplozija čula se i u udaljenijim naseljima, čak do tržnice na Trešnjevci

27.10.2024.
11:04
VOYO logo

Zagrepčane je u subotu uvečer uznemirila snažna detonacija koja je odijeknula južnim dijelom Trešnjevke. Bila je toliko jaka da se čula u više naselja, a na internetu su se užarile kvartovske grupe zbog reakcija.

"Čulo se u Prečkom", napisao je netko u jednoj Facbook grupi, uslijedili su odgovori: "Da, bolesno. Tak je grunulo, pa sam sa stolca i sad sam u bolnici. Čestitam". "I na Jarunu je dobro grunulo", dodao je netko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Batelić/Pixsell

"Baš šećem psa po Jarunu i fakat je jako grunulo", potvrdio je još netko u komentarima. No javljali su i da se detonacija čula i u Vrbanima, na zagrebačkoj Trešnjevci u blizini tržnice, čak u Gajnicama...

Reporteri Pixsella objavili su fotografije i video uništenog dječjeg parkića na križanju Travanjske i Lipanjske ulice, a u nedjelju ujutro oglasila se i policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oko 21.30 sati zaprimljeno je nekoliko dojava građana zbog zvuka eksplozije. Dolaskom policijskih službenika na adresu Travanjska ulica utvrđeno je da je zasada nepoznati počinitelj aktivirao jače pirotehničko sredstvo u parku pri čemu je došlo do oštećenja drvene penjalice s toboganom", navode iz policije.

Nasreću, ozlijeđenih nije bilo, a očevid bi trebao utvrditi što se točno dogodilo.

Podsjetimo, i prošle nedjelje, 20. listopada, više građana policiji je dojavilo da su čuli jaku eksploziju, tog puta na Savici. Policija je odmah stigla. Tamo je netko pokušao "dignuti" klupicu u zrak. Jedan od svjedoka je rekao da je netko stavio navodno "topovski udar" na klupicu.

POGLEDAJTE VIDEO Dramatične snimke buktinje, vatra šiklja iz napuštene dvokatnice. 'Požar se proširio i na kuću do'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo