Smotra Sveučilišta u Zagrebu 2013.

4.11.2013.
14:12
VOYO logo

Smotra Sveučilišta u Zagrebu ove se godine održava od 14. do 16. studenoga, po prvi puta u novom prostoru - u Boćarskom domu u Zagrebu (Prisavlje 2).Smotra se ove godine održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Predstavit će 33 fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu, posjetiteljima će se u tri dana predstaviti i različita veleučilišta, visoke škole, studentske udruge i ostali sudionici iz Hrvatske i inozemstva. Očekuje se da će se na ovogodišnjoj Smotri predstaviti oko 110 sudionika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Besplatan ulaz

Sveučilište u Zagrebu i ove godine organizira Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i uvjetima upisa u pojedine studijske programe, o studentskom životu, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, novim radnim uvjetima koje osiguravaju poduzetnici i tvrtke, uvjetima smještaja tijekom studiranja u Zagrebu i brojnim drugim detaljima koji su mladim ljudima važni prilikom odluke o upisu na fakultet.

Kao i proteklih godina, u okviru suradnje između Sveučilišta u Zagrebu i srednjih škola, programe Smotre pratit će srednjoškolci iz cijele Hrvatske, koji će na Smotru Sveučilišta u Zagrebu stići u organiziranim skupinama. Očekuje se da će programe organizirane u okviru ovogodišnje Smotre pratiti oko 25 000 posjetitelja svih generacija i uzrasta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smotra će za posjetitelje biti otvorena u četvrtak 14. studenoga od 9 do 18 sati, u petak 15. studenoga od 9 do 18.30 sati, a u subotu 16. studenoga od 9 do 15 sati. Ulaz na Smotru je besplatan.

Uz aktivnosti na svojim izložbenim prostorima, smještenima u zgradi i u izložbenom šatoru (balonu) Boćarskog doma, sudionici Smotre predstavljat će se posebnim prezentacijama na pozornici u izložbenom šatoru. Također, u sklopu programa predviđeno je i održavanje različitih panel-diskusija, tribina i radionica, uz kraće nastupe i predstavljanja različitih studentskih sportskih i umjetničkih grupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karijera bez granica

U ovogodišnjem se programu Smotre posebno ističu teme vezane uz uspješne načine učenja, snalaženje na tržištu rada i zapošljavanje te razlikovanje kvalifikacija i kompetencija. Glavni moto ovogodišnje Smotre je Karijera bez granica.

Detaljan program, popis sudionika i sve dodatne informacije o Smotri Sveučilišta u Zagrebu objavljene su na mrežnoj stranici http://smotra.unizg.hr/, koja je kao i prethodnih godina dvojezična (hrvatski, engleski).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečano otvorenje 14. studenoga

Smotra će svečano biti otvorena u četvrtak 14. studenoga u 10 sati na pozornici u zgradi Boćarskog doma. Umjetnički dio programa ovogodišnjeg svečanog otvaranja posvećen je plesu budući da su od ove akademske godine po prvi puta u Hrvatskoj, na Sveučilištu u Zagrebu, pokrenuti studiji plesa. Stoga će u umjetničkom dijelu programa svečanog otvaranja Smotre nastupiti studenti novih studijskih programa Suvremeni ples i Baletna pedagogija. Također, sa željom da se na svečanom otvaranju Smotre posebna pažnja usmjeri na poticanje studentskog amaterizma, ali i da se dodatno istakne da je Republika Hrvatska od 1. srpnja nova članica Europske unije, poseban program na svečanom otvaranju izvest će članovi Studentskog kulturnog umjetničkog društva Ivan Goran Kovačić, grupe Međunarodni folklor. U programu svečanog otvaranja nastupit će i Etno kazališna glumačka skupina Mokre gljive s Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, koja će izvesti isječak iz predstave Balade Petrice Kerempuha.

Kao i svake godine, Smotru će otvoriti rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš. Očekuje se da će svečanom otvaranju nazočiti brojni uzvanici i gosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prigodi zatvaranja Smotre, kao i svake godine, bit će dodijeljena priznanja najuspješnijim sudionicima u sedam različitih kategorija (najbolji promotivni film, najbolje uređen izložbeni prostor, najuspješnije i najoriginalnije predstavljanje na Smotri, davanje najcjelovitije informacije o studijskom programu, najuspješnije predstavljanje ostalih sudionika, najbolji cjelokupni dojam te priznanje za komunikativnost, susretljivost i pristupačnost). Priznanja najuspješnijim sudionicima dodijelit će rektor prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš i prorektorica za studente i studije prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

Kao i prethodnih godina, u pripremu i organizaciju ovogodišnje Smotre Sveučilišta u Zagrebu aktivno će biti uključeni studenti koji će sudjelovati u osmišljavanju aktivnosti svojih fakulteta i akademija na izložbenim prostorima. Također, studenti će tijekom Smotre svojim budućim kolegama biti dostupni za sve informacije. U skladu sa sveučilišnom politikom jednakog pristupa obrazovanju, posebna pažnja bit će usmjerena na uključivanje većeg broja studenata s invaliditetom u pripremu i realizaciju programa. Također, Sveučilište će u aktivnosti u sklopu Smotre uključiti i studente slabijeg socijalnog statusa koji su se natjecali za dobivanje stipendije, ali je zbog velikog interesa i jake konkurencije nažalost nisu dobili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tehničku podršku izlagačima osigurat će Sveučilišni računski centar SRCE.

Ovogodišnja Smotra Sveučilišta u Zagrebu održava se u okviru programa manifestacije Tjedan Sveučilišta u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo