'PRODAVA PRIČU...' / Smjenu Barbarića oporba tražila mjesecima. Grbin: 'Smiješno je slušati Plenkovića kako misli da smo svi glupi'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Grbin: 'Dok god je HDZ na vlasti umjesto ovog Barbarića doći će neki novi Barbarić. Izbori su uskoro i građani će odlučiti hoće li zemlju pljačkati razni Barbarići pod Plenkovićevim pokroviteljstvom ili ćemo konačno okrenuti stranicu'

3.12.2023.
17:30
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin komentirajući u nedjelju smjenu Frane Barbarića, ne zbog plinske afere nego zbog protupravne gradnje, rekao da je "smiješno slušati premijera kako misli da smo svi glupi kada nam pokušava prodati priču da se oko Barbarićeve kuće nešto novo saznalo prekjučer".

"Doista je smiješno slušati Andreja Plenkovića kako misli da smo svi glupi kada nam pokušava prodati priču da se oko Barbarićeve kuće nešto novo saznalo prekjučer. Novinari su cijelu priču otkrili još u lipnju, dok je u međuvremenu inspektorat otkrio da se radi o bespravnoj gradnji u zaštićenom pojasu. To znači da nas je premijer Plenković cijelo vrijeme vukao za nos", rekao je za Hinu predsjednik SDP-a, ocijenivši zakašnjelom premijerovu odluku o smjeni predsjednika Uprave HEP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
šef sdp-A /

Peđa Grbin: 'Vidim se kao budućeg premijera'

Image
šef sdp-A /

Peđa Grbin: 'Vidim se kao budućeg premijera'

Smjenu Barbarića oporba je tražila mjesecima, ponajprije zbog afere "plin za cent", no presudila mu je optužnica zbog protupravne gradnje podignuta u petak, nakon koje je premijer Plenković danas izjavio kako su to "nove okolnosti" te više nema preduvjeta da Barbarić ostane na funkciji.

Po Grbinovim riječima tu odluku zapravo nije donio premijer Plenković već DORH koji je u konačnici i podigao optužnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I još nešto u ovom slučaju je od izuzetno značaja - to što je Barbarić razriješen s dužnosti, ne znači da je razriješena i afera 'plin za cent' kao i druga pitanja, poput primjerice one jesu i se u HEP-u zloupotrebljavali položaji da Barbariću podizvođači HEP-a izvode radove na privatnim objektima", naglasio je Grbin.

Dodao je kako "priča o Barbariću je u osnovi samo priča o još jednom HDZ-ovcu koji je zahvaljujući Plenkoviću došao u priliku puniti svoje džepove na štetu svih građana koji žive u ovoj zemlji".  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok god je HDZ na vlasti umjesto ovog Barbarića doći će neki novi Barbarić. Izbori su uskoro i građani će odlučiti hoće li zemlju pljačkati razni Barbarići pod Plenkovićevim pokroviteljstvom ili ćemo konačno okrenuti stranicu", zaključio je predsjednik SDP-a u izjavi za Hinu.

POGLEDAJTE VIDEO: Predizborna spekulacija: Tko će s kim u krevet? Kad je Peđa Gbrin kleknuo Sandra Benčić pobjegla glavom bez obzira

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo