Smijenjen Dragojević, novi urednik Novosti Ivica Đikić

22.10.2010.
20:48
VOYO logo

Srpsko narodno vijeće na sjednici u petak donijelo je, kako je priopćeno, niz odluka koje se tiču "unaprjeđenja kadrovskog i programskog kapaciteta samostalnoga" srpskog tjednika Novosti.

Odluka o raspodjeli dužnosti urednika u priopćenju se ocjenjuje kako najvažnija odluka za koju postoji opravdan interes javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Unatoč nastojanjima da se ta odluka protumači drukčije, predsjedništvo SNV-a obavještava javnost da njegove odluke u vezi sa sastavom uredništva i raspodjelom dužnosti urednika nisu ni u kakvoj neposrednoj vezi s raspravama i događajima koje je izazvala naslovna stranica Novosti od prije tri, odnosno dva tjedna", kaže se u priopćenju koje je potpisao predsjednik SNV-a Milorad Pupovac.

"Kao izdavač, SNV je odgovoran za izdavačku politiku i sukladno tome već duže vrijeme razmatra mogućnosti unaprjeđenja uređivačke politike tjednika Novosti. Svaki pokušaj interpretacije takve odluke predsjedništva kao posljedice utjecaja bilo okolnosti, bilo aktera posljednjih reakcija na pisanje Novosti smatramo neupućenim ili nedobronamjernim", ističe SNV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović: Nisam sudjelovao u smjeni

Predsjedništvo SNV-a izražava zadovoljstvo činjenicom što će uredništvo Novosti biti znatno ojačano dolaskom Ivice Đikića u njegov sastav i uvjereno je da će vrlo brzo postati jasno kako njegov dolazak treba gledati u funkciji daljnjeg jačanja i afirmacije onoga što je do sada postignuto uređivačkom politikom samostalnog srpskog tjednika, stoji na kraju priopćenja.

Ured predsjednika Republike Ive Josipovića u priopćenju neistinitim ocijenio tvrdnje urednika Rade Dragojevića da predsjednik na bilo koji način sudjeluje u njegovoj smjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj je tjednik nakon nedavnog pada dvaju MIG-va objavio naslovnicu s fotografijama dvaju hrvatskih "migova" s nacionalnim obilježjem i naslovom "Obadva, obadva su pala!", što je izazvalo mnogobrojne žestoke reakcije hrvatske javnosti, a redakcija je prijavila prijetnje. List je nakon toga ponovio tu naslovnu stranicu.

Prethodni članci:

arti-201010200168006 arti-201010220380006 arti-201010070027006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo