Smijenimo hrvatsko!

Imamo li više koristi ili štete od silnih smjena koje kao bič božji udaraju po prijestupnicima HDZ-ove nove ere?

9.12.2009.
13:43
VOYO logo

Nakon prvotne akumulacije kapitala devedesetih, dijeljenja državne imovine šakom i kapom, SDP-a koji nije napravio ništa da to sankcionira, preko legalizacije kriminala u doba Ive Sanadera... u ovom najnovijem stadiju evolucije HDZ-a zvanom "borba protiv korupcije" događa se novi apsurd: korumpirana vlast zarađuje bodove održavanjem same sebe na aparatima.

Čast iznimkama koje su završile u pritvoru, ali što je s onima koji su smijenjeni pa im je postalo za nijansu bolje nego im je bilo dok su bili glavni i odgovorni? Nezasitnost u bogaćenju obično se veže uz želju dotičnog grabežljivca da živi beskonačno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znanstvenici zasad ne znaju tajnu eliksira vječnog života, no slažu se da stres može itekako naštetiti zdravlju pa i trajanju krhke čovjekove tjelesne ljušture. Stoga se da zaključiti kako su pojedine smjene koje su se dogodile u Hrvatskoj u zadnje vrijeme samo produljile vijek trajanja onih kojima je trajanje na odgovornim funkcijama završilo.

Sjeća li se tko Ivana Mravka?

Uz vrijeme za posvećivanje obitelji kojim su nagrađeni, postoje i oni koji će svoj odlazak s dužnosti naplatiti u kunskoj protuvrijednosti, biti uhljebljeni u zavjetrini uz istu plaću, preraspodijeljeni po još neisprobanim državnim sinekurama ili će tragom minulog rada (na vlastitom bogaćenju) dobiti otpremnine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnje što smo čuli o Ivanu Mravku i njegovoj ekipi iz bivše Uprave Hrvatske elektroprivrede jest da će novi šef Uprave Leo Begović "vjerojatno" prihvatiti inicijativu za zamrzavanje njihovih otpremnina dok se ne razriješe dubioze zbog kojih je taj državni monopolist-gubitaš pod lupom istražitelja, međutim, HEP nam se još nije pohvalio da je iznašao način da to napravi.

Zlo s predznakom 'hrvatsko'

Prije dva mjeseca dok HEP još uvijek nije do kraja ustupio svoje mjesto u novinskim stupcima drugoj velikoj tvrtki hrvatskog predznaka koja nas puno košta - Hrvatskim autocestama, naši distributeri skupe struje su se još uvijek pitali je li pravno moguće zamrznuti otpremnine Mravku i njegovim kolegama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eto, nakon HEP-a, HAC-a, Hrvatskih željeznica, Hrvatskih pošta... ostadosmo jučer i bez vodstva Hrvatske radiotelevizije, koje je doduše smjenilo tijelo izabrano u Saboru, a ne Vlada. Što će biti s posrnulim ravnateljima? Njihove fotelje i plaće će naslijediti neki novi klinci, a oni će zasjesti u nove udobne sjedalice, a isti će im iznosi stizati na račun.

Nije na odmet prisjetiti se za kraj još jedne smjene koja je u fokusu javnosti ovoga tjedna, a ne radi se o oboljeloj šefici Informativnog programa HTV-a Hloverki Novak Srzić. Šuška se da će šef najkompromitiranijeg vladinog resora Božidar Kalmeta ipak ostati u svojoj ministarskoj fotelji pa će mu nakon svega što se dogodilo ostati i plaća i moć i obraz! Ne može se reći da to ne baca zanimljivo svjetlo na borbu protiv korupcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-200912020176006 arti-200911250034006 arti-200911180091006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo