SMIJATI SE ILI PLAKATI? Evo kakve maske su dočekale zagorske učenike: / 'S ovim se troje djece mogu omotati'; A čak ni to nije najgore

Image
Foto: Ni Zagorje malo

Iako nije potpuno jasno koliko je Županija platila ove maske, župan se prošli požalio kako 'samo maske za početak školske godine koštaju gotovo 100.000 kuna'

8.9.2020.
13:44
Ni Zagorje malo
VOYO logo

Zagorski župan Željko Kolar pohvalio se kako je Krapinsko-zagorska županija osigurala maske za svoje učenike, no ono što ih je dočekalo, nemalo je šokiralo roditelje. "Prema uputama HZJZ-a, maske trebaju biti dvoslojne i priljubljene uz lice. S ovim maskama se po troje djece istodobno može omotati – roditelji ne znaju bi li se smijali ili plakali", prenosi portal Ni Zagorje malo.

U srcu tekstilne industrije, maske naručuje od preprodavača

Iako je Županija srce tekstilne industrije u Hrvatskoj, župan je ove maske naručio od preprodavača, s obzirom na to da je na deklaraciji označena tvrtka iz Zagreba koja šiva zaštitnu opremu, koja ističe kako nije poslovala sa Županijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnili su i da postoje različite veličine, pa koju netko naruči, tu veličinu oni i isporuče. "Ove velike maske se nakon nekoliko pranja na 95 stupnjeva smanje zato, između ostalih, šivamo i maske ove veličine. No mi imamo široki asortiman maski" dodali su iz tvrtke. Ove jednoslojne maske su definitivno najjeftinije.

Iako nije potpuno jasno koliko je Županija platila ove maske, Jasna Petek, zamjenica župana, prošlog tjedna je istaknula kako je "Županija je u prvom valu nabavila 33.000 platnenih maski, svaki će djelatnik i djelatnica te učenik i učenica naših škola na početku školske godine dobiti po dvije maske", a župan se požalio kako "samo maske za početak školske godine koštaju gotovo 100.000 kuna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo