PITANJE VLASNIŠTVA / Slučaj Prečko: 'Iz Grada nam prijete, pisat ćemo Bandiću'; Grad: 'Nikakvih prijetnji nije bilo'

Ni 10 dana nakon što su Maršanići blokirali okretište tramvaja u zagrebačkom naselju Prečko, nema dogovora s Gradom

10.10.2019.
22:00
VOYO logo
Image

Obitelj postavila ogradu na prugu, policija je uklonila: Okretište tramvaja u Prečkom čuvaju zaštitari

Image

Obitelj postavila ogradu na prugu, policija je uklonila: Okretište tramvaja u Prečkom čuvaju zaštitari

Nudili su Gradu prodaju svoga zemljišta ili da Grad s njega izmjesti okretište pa da im plaća najam. Nakon što su odbili, kako je nazivaju, sramotnu ponudu od 79 eura za četvorni metar, tvrde da im iz Grada stižu prijetnje. One su, kako ih ocjenjuje obitelj Maršanić, poruka svima - ne tražite pa čak ni kada je ono što tražite - vaše.

''Mogu reći da se osjećam izigran, da se osjećam zgrožen nakon ovog sastanka s Gradom koji ne ide u pravcu rješenja. Ne samo to nego sam osjetio prijetnje od strane Grada. Prva je bila kad su odvjetnici rekli kako su onim našim postupkom ulaženja u posjed vidjeli elemente kaznenog djela. Mi ulazimo u svoje vlasništvo, a oni tu vide elemente kaznenog djela?! Policija to nije vidjela koja je bila na mjestu, koja je na terenu bila'', istaknuo je suvlasnik zemljišta Mladen Maršanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno smo potreseni"

Njegova sestra Mirjana Maršanić Kos jednako je uzrujana: ''Stvarno smo potreseni, razočarani smo ovakvim postupkom koji ne vodi ničemu. Kažu da će se Grad upisati u vlasništvo gdje smo mi. Oni nama prijete time''.

Zato će se u petak ujutro sastati s novinarima ispred Gradske uprave kako bi objasnili koliko se u ovom slučaju radi mimo zakona, a pisat će i gradonačelniku Milanu Bandiću, najavio je Goran Husić, zastupnik obitelji Maršanić:  ''Mi ćemo sutra tim dopisom pokazati da smo sve napravili sukladno zakonima Republike Hrvatske, ali i da pokažemo da i dalje imamo strpljenja. Dat ćemo nakon sutrašnjeg dana Gradu sedam dana da ozbiljno razmisli u kojem smjeru želi da ide ovaj predmet''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Grada kažu da nije bilo prijetnji ni zastrašivanja, čak su obitelj Maršanić zamolili da se suzdrži od radnji samovlasti radi normalnog tijeka tramvajskog prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo