SLUČAJ PLANINSKA: / Vlada zapisnike sa sjednica daje za potrebe kaznenog postupka protiv Sanadera

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Maček

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak na zahtjev USKOK-a donijela odluku o deklasifikaciji dijelova snimke i zapisnika s dviju sjednica iz travnja 2009.

10.12.2015.
14:39
PIXSELL, Patrik Maček
VOYO logo

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednicu na zahtjev USKOK-a donijela odluku o deklasifikaciji audio snimke zatvorenog dijela 76. sjednice održane 2. travnja 2009. i dijela zapisnika zatvorenog dijela 77. sjednice od 9. travnja 2009. za potrebe kaznenog postupka protiv Ive Sanadera i drugih. U priopćenju se samo navodi da je riječ o kaznenom postupku zbog kaznenih djela iz članka 337. stavaka 1. i 4. Kaznenog zakona/97, koji se odnosi na zlouporabu položaja i ovlasti radi pribavljanja imovinske korsiti.

Vlada pritom ne navodi o kojem je konkretno slučaju riječ, no može se zaključiti da se radi o slučaju Planinska budući da su na tom suđenju u studenome ministri Sanaderove Vlade svjedočili o sjednici održanoj 2. travnja 2009.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVJEDOČENJE BIVŠEG POTPREDSJEDNIKA: /

I Polančeca na suđenju za Planinsku uhvatila amnezija

Image
SVJEDOČENJE BIVŠEG POTPREDSJEDNIKA: /

I Polančeca na suđenju za Planinsku uhvatila amnezija

17 milijuna kuna provizije?

U svjedočenju na traženje obrane ministri su rekli da se ne sjećaju detalja, ali da na njih nije bilo pritisaka kada su donosili odluku o "preuzimanju obveza" Ministarstva regionalnog razvoja, koje je kupovalo zgradu u Planinskoj od tvrtke bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika i vlasnika mesne industrije Stjepana Fiolića.

USKOK tvrdi da je Sanader od te transakcije dobio 17 milijuna kuna 'provizije' koje mu je Fiolić, prema vlastitom priznanju, odnio u kutiji hrenovki. Uz Sanadera i Fiolića optužen je i Mladen Mlinarević, čija je tvrtka Inžinjerski biro, prema Uskokovim tvrdnjama, udvostručila vrijednost nekretnine u Planinskoj prije nego što ju je ministarstvo otkupilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo