Čobankoviću zbog 'Planinske' skinuli imunitet

Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora na sjednici održanoj u utorak jednoglasno je ukinulo imunitet HDZ-ovom zastupniku Petru Čobankoviću zbog slučaja Planinska.

4.9.2012.
8:54
VOYO logo

Zahtjev za skidanjem imuniteta odnosio se za optužnicu u slučaju Planinska o čijem sadržaju se u USKOK-u još uvijek ništa ne može doznati. USKOK je naime podignuo i petu optužnicu protiv bivšeg premijera Ive Sanadera koja se odnosi na slučaj Planinska, a mediji navode da su uz njega optuženi i Čobanković, bivši HDZ-ov saborski zastupnik Stjepan Fiolić i njegova tvrtka Mesnice Fiolić te glavni direktor Inženjerskog biroa Mladen Mlinarević.

Fiolić je, nagađa se, prodao zgradu u Planinskoj ulici u Zagrebu 2009. godine Ministarstvu regionalnog razvoja po znatno većoj cijeni od tržišne, a u tome su mu navodno pomogli tadašnji premijer Sanader, ministar Čobanković te Mlinarević, čija je tvrtka vrijednost zgrade i zemljišta procijenila na nerealno visok iznos pa je ukupna vrijednost i cijena koju je platilo Ministarstvo povećana za više nego dvostruko, na 79,9 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji su već objavili da je Čobanković u istrazi sve priznao rekavši da je radio na izričit zahtjev Sanadera te da je i njega i Fiolića upozoravao da je riječ o prevelikoj cijeni. Nagađa se da se nagodio s USKOK-om za kaznu od oko godinu dana zatvora, piše HRT. Čobanković je to demantirao.

U pozivu koji je predsjednica MIP-a Gordana Sobol poslala članovima povjerenstva bilo je navedeno da optužnica, zbog obimnosti, nije priložena uz materijale za sjednicu, ali da se može dobiti na uvid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo