Izvanredna sjednica / Slovenci ne bojkotiraju prvenstvo, na Vujovića - ponosni: 'Podižemo tužbe i tražimo saveznike za korjenite promjene u rukometu'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'Nastavljamo natjecanje zbog sporta i navijača. Ali stvari koje se događaju nisu dobre. Želimo okupiti koaliciju država i biti motor promjena u ovom čudesnom sportu, kojem su promjene potrebne', kazali su iz Rukometnog saveza Slovenije

17.1.2018.
16:24
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

U zagrebačkom hotelu Westin Slovenci su ionako danas organizirali poslovno druženje, nastojeći spojiti sport i biznis. Na koncu su u to morali dodati politiku.

I dalje uvjereni u krađu na utakmici protiv Njemačke - kada je njihovom igraču zbog ometanja izvođenje suparničkog centra dosuđen crveni karton, a s obzirom da se to zbilo u zadnjih 30 sekundi i sedmerac - čelnici slovenskog rukometa su izvanredno zasjedali. Nakon početnih prijetnji da napuštaju prvenstvo, odlučili su nastaviti natjecanje zbog sporta i navijača. Ali pravnim sredstvima idu dalje. Ključno, stali su iza izbornika Vujovića i njegovih riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na prvoj utakmici je problem bio kriterij, a na drugoj materijalno kršenje pravila rukometne igre. Suci su morali suditi dvije minute Blagotinšeku i ponoviti njemačko izvođenje centra. Dobili smo informaciju i od hrvatskih sudaca u dvorani da je tako trebalo postupiti. Ovo je kršenje pravila. Zbog toga nastavljamo dalje pravnim sredstvima. U roku od 21 dan podnijet ćemo arbitražnu tužbu pri EHF-u, nakon toga, ako će trebati, idemo do najviše instance, do Lausanne i Međunarodnog suda za sportsku arbitražu. Sve što je izbornik napravio je bilo dobro. Ponosni smo na njega. A mi nemamo pravo igrati se sudbinom slovenskog rukometa", istaknuo je predsjednik slovenskog saveza Franjo Bobinac.

Problem sa suđenjem, ističu, golem je su neki od sudaca potpuni rukometni amateri koji se tim sportom nisu nikad bavili. "Treba zaštiti interese ovog čudesnog sporta koji ima 115 milijuna gledatelja diljem Europe. Trebamo zaštiti i naše interese. Najteži trenutak u karijeri mi je bio kada sam morao odlučiti od Arene do pisarnice EHF-a hoću li podnijeti tužbu", kazao je potpredsjednik Rukometnog saveza Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žele biti motor promjena. "Okupit ćemo koaliciju država koja će biti začetnik promjena u rukometa", zaključili su čelnici slovenskog rukometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo