DRAMA NA PLAŽI: / 'Otac je drhtao i dozivao dječaka, majka, brat i sestra su plakali'

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija, Nel Pavletic

Slovačka obitelj koja ljetuje u Petrčanima u utorak je poslijepodne prolazila pravu dramu nakon što se ocu iz vidokruga izgubio trogodišnji dječak.

28.7.2016.
8:16
PIXSELL/Ilustracija, Nel Pavletic
VOYO logo

U utorak poslijepodne na plaži u Petrčanima kraj Zadra događala se prava drama. Brojni roditelji tražili su trogodišnjeg dječaka za kojim je zapomagao uznemireni otac, drhteći i izvikujući dječakovo ime Rikard, pišu 24 sata.

Svjedokinja događaja 40-godišnja P.G. ispričala je kako su isprva svi mislili da doziva psa, no da su zabrinuti roditelji ustali čim je, inače slovački turist, pokazao fotografiju mališana kojeg je u jednom trenutku izgubio iz vida. Kako dijete ne zna plivati strahovali su za najgore da je krenuo prema vodi. U potragu su se uključili i djelatnici hotela koji rade na plaži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ubrzo je došla preplašena majka s još dvoje male djece. Mali brat je plakao i dozivao izgubljenog brata, a sestra od oko sedam godina je grcala od plača i tresla se, isto tako dozivajući bratovo ime. Majka je plakala i drhtala, vikala je po plaži i dozivala sina, potpuno izvan sebe", ispričao je 18-godišnji P.Š.

S plaže ispraćeni uz pljesak

Nakon pola sata potrage kći kupačice P.G. ugledala je u daljini dijete u jarko žutoj majici kojeg za ruku drži jedna gospođa. Prišli su joj i pitali je je li to njezino dijete. "Gospođa je kazala da ga je našla na plaži i da zajedno traže roditelje. Maleni je plakao i zazivao 'maminku', ali je bio hrabar. Zajedno smo prešli stotinjak metara tražeći roditelje kad se seka u suzama zaletjela prema malenome i snažno ga zagrlila. I maleni je tada briznuo u plač. Odmah iza nje bila je majka koja ništa nije ni mogla reći nego ga je zgrabila i plakala, ne puštajući ga iz naručaja. Bio je to dirljiv susret i olakšanje cijeloj plaži jer su svi shvatili da je maleni živ i zdrav i vraćen svojoj obitelji", ispričala je P.G.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj je s plaže ispraćena velikim pljeskom kupača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo