SLIJEDI TOTALNI OBRAT: / Zaboravite ljeto i visoke temperature, stižu kiše, oluje i grmljavina, a evo gdje će prvo udariti

Image
Foto: PIXSELL

U nedjelju će na kopnu bit većinom oblačno s kišom, na istoku i grmljavinom, a u gorju nas ponegdje očekuju i obilnije oborine

25.8.2018.
8:21
PIXSELL
VOYO logo

Nakon perioda visokih temperatura, danas nas očekuje pravi preokret. Pljuskovi, grmljavina i pad temperatura obilježit će ovaj vikend.

Image
BLIŽI SE KRAJ REKORDNO VRUĆEM LJETU, NO... : /

Zoran Vakula otkrio kakvo nas vrijeme očekuje na jesen i zimu

Image
BLIŽI SE KRAJ REKORDNO VRUĆEM LJETU, NO... : /

Zoran Vakula otkrio kakvo nas vrijeme očekuje na jesen i zimu

U noći i ujutro u subotu očekuje se postupno naoblačenje sa sjeverozapada. Mjestimice će biti kiše te pljuskova i grmljavine, najprije na sjevernom Jadranu, prema sredini dana u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj, a poslijepodne i drugdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuča i nevrijeme

Postoji opasnost i od pojave tuče pogotovo u Slavoniji i Baranji.

Moguće je grmljavinsko nevrijeme i obilnija oborina, osobito u zapadnim predjelima. Najviše sunčanog vremena bit će u Dalmaciji. Zapuhat će umjeren te na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu jugo. Jutarnja temperatura zraka bit će od 13 do 18, na Jadranu od 22 do 25 °C. Najviša dnevna većinom između 26 i 31, u Dalmaciji i do 33 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U nedjelju će na kopnu bit većinom oblačno s kišom, na istoku i grmljavinom, a u gorju nas ponegdje očekuju i obilnije oborine. Potkraj dana kiša bi trebala prestati.

U ponedjeljak očekujemo razvedravanje i pretežno sunčano vrijeme. Iako će temperature rasti očekuju nas prilično hladna jutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema sredini tjedna vjetar će oslabiti, a temperatura zraka ponovno će rasti.

Promjena vremena s osvježenjem sutra će najprije zahvatiti zapadne krajeve Hrvatske, poslijepodne istočne, a navečer južne. Uz kišu i nevrijeme u noći na nedjelju zapuhat će i jaka bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorenje pomorcima

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture uputilo je u petak navečer preporuku i pozvalo na dodatni oprez nautičare, pomorce i sve koji planiraju isploviti na more tijekom ovog vikenda.

Ministarstvo poziva sve da prate vremensku prognozu i ne isplovljavaju na more ukoliko prognoza ne bude povoljna, osiguraju vezove svojih plovila u lukama, da sigurno sidre u uvalama zaklonjenim od vjetra i valova te da imaju na plovilima svu potrebnu opremu a, ukoliko se u trenutku nevremena ipak nađu na moru, budu u blizini sigurnih luka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo