FOTO: / Orkanska bura napravila kaos, Slavonija pod snijegom

Sitan, ali gust snijeg koji je na istoku Slavonije počeo padati sinoć, te nastavio cijelu noć i još uvijek pada, napravio je snježni prekrivač od pet do šest centimetara.

27.11.2013.
9:02
VOYO logo

Snijeg je u Slavoniji padao noćas i jutros, a kako predviđaju meteorolozi, bijeli 'prekrivač' zadržat će se nekoliko dana.

Snijeg će na istoku Slavonije tijekom dopodneva slabjeti i popodne prestati, ali će temperatura biti ispod ništice, pa će se bijeli prekrivač zadržati. To će posebno obradovati slavonske poljoprivrednike koji znaju da nikle usjeve pšenice, primjerice, najbolje od hladnoće čuva snježni ogrtač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službe za zimsko održavanje državnih, županijskih i lokalnih prometnica su spremne i čekaju da snijeg prestane padati kako bi krenuli u akciju.

Prometna policija vozače upozorava na oprez, smanjenje brzine i držanje propisanog razmaka među vozilima, a najavili su da će ophodnje biti na svim državnim i županijskim cestama, te da će provjeravati brzinu kretanja vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olujna bura izazvala kaos u Splitu

Jaka bura koja je ''paralizirala'' Dalmaciju izazvala je kaos u Splitu.

U ulici Domovinskog rata uslijed olujne bure odlomila se velika grana, koja je pala na policijski auto, a uz njega je oštetila i jedan osobni automobil. Srušilo se i stablo kraj osnovne škole u Ulici hrvatskih iseljenika, te također oštetilo auto. Isti se scenarij odvijao i na drugim splitskim ulicama, pa su vatrogasci imali pune ruke posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako bura i dalje puše, njen se intenzitet ipak smanjio tijekom jutra.

Svoje fotografije možete slati komentari@portal.net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 7.30 sati Jadranska magistrala ( D8) između Bakra i Senja i autocesta A7 Sveti Kuzam- Šmrika otvorene su za sve skupine vozila.

U Gorskom kotaru i Lici na većini cesta su proglašeni zimski uvjeti (zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno nema slobodnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obrnuto za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto za navedenu skupinu vozila jedini mogući pravac je autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (D50 i D27).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da i dalje pada snijeg, ponegdje nošen jakim vjetrom vozači se savjetuju da, ukoliko je moguće, odgode putovanja kroz Liku i Gorski kotar. Snijeg otežava promet također u dijelu središnje Hrvatske i u Slavoniji.

Za sav promet zatvorene su: - dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, - državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački i - Paški most.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo za osobna vozila otvorene su: - dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice te - Jadranska magistrala (D8) Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na Jadranskoj magistrali (D8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su linije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- trajektne: Stinica-Mišnjak, Stinica-Stara Novalja, Split-Vela Luka-Ubli, Split-Supetar, Drvenik-Sućuraj, Sumartin-Makarska i Zadar-Silba-Mali Lošinj.

- katamaranske: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split. - brodska: Mali Lošinj-Unije-Susak-Mali Lošinj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trajektna linija Šibenik - Zlarin - Kaprije - Žirje: linija se održava bez pristajanja u luku Žirje i Kaprije. Prema otoku Pagu plovi trajekt na liniji Stinica-Stara Novalja (zbog radova u Prizni, ali trenutno ne plovi zbog vjetra).

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo