NOVAC U BOGOJEVU / Slavonci po cigarete, Vegetu i piće u Srbiju: preko granice cijene upola jeftinije

Kad odlaze na more, Slavonci uzimaju godišnji odmor, a kad za odmor imaju samo vikend, nerijetko se upućuju preko granice. U Srbiju često idu, jer im je ondje jefitinije, a što ih još privlači, provjerio je Tin Kovačić.

11.7.2015.
18:43
VOYO logo

Bojanova navika za vikend je sjesti u automobil i zaputiti se iz Osijeka u prvo mjesto u Srbiji. Bogojevo je udaljeno 35 kilometara.

"Imam običaj najmanje 2 puta mjesečno otići tamo, primjetio sam da što se tiče cijena, puno je isplativije i ja imam neku računicu", ispričao je Bojan Puzić iz Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogojevo nije nimalo glamurozno mjesto - ima samo jedan restoran i jednu trgovinu. A ispred nje samo hrvatske tablice. Ne čudi jer sve je jeftinije. 

Sam benzin za put isplati se već sa tri kutije cigareta, a preko granice smije se prenijeti jedna šteka po osobi. Na šteki se zaradi 100 kuna, začini su tri puta jeftiniji kao i parfemi. Paradoksalno - sve su to hrvatski proizvodi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kupio sam raznih potrepština kućanskih, slatkiše, cigarete, koje pivo sam uzeo i tako. Pa kako sam ja na brzinu izračunao, otprilike 230 kuna. U Hrvatskoj bih to platio 400 kuna sigurno", rekao je Puzić.

Vlasniku trgovine posao cvjeta pa se odlučio preseliti u veći prostor, ali i gostima proširiti ponudu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razliku u ušteđenom novcu, turisti iz Hrvatske u Bogojevu, nerijetko troše na obila objed.

Sigurno nije more, ali Bogojevo za Slavonce, ima računicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo