SKUPŠTINA SE RASPUŠTA, ALI HDZ-ovac UHLJEBLJUJE: / Raspisao natječaj kako bi 23-godišnja suradnica dobila posao?

Image
Foto: Pixsell, Facebook

Lokalni izbori su pred vratima, no predsjednik zagrebačke Skupštine i zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić u svoj će kabinet zaposliti osobu koja bi mu trebala pomagati u radu s medijima.

28.3.2017.
9:52
Pixsell, Facebook
VOYO logo

Natječaj za radno mjesto koje bi nosilo plaću od najmanje 6500 kuna raspisan je prošlog tjedna, a upućeni izvori tvrde kako će posao dobiti 23-godišnja Ena Ercegovac.

Ercegovac trenutačno radi kao voditeljica Ureda razvoja mreže ljudskih potencijala u zagrebačkom HDZ-u, no već više od godinu i pol pomaže Andriji Mikuliću u odnosu s medijima. Prati ga i na javnim događanjima pa je tako u subotu bila na humanitarnoj akciji s Mikulićem iako trenutačno nije zaposlenica Skupštine, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mikulić se oglasio o ovim šuškanjima, rekavši kako će se izabrati najbolji od prijavljenih.

'Izabrat ćemo najboljeg kandidata'

'Natječaj je javan i izabrat će se najbolji od prijavljenih. Bila ona ili netko drugi', rekao je Mikulić na pitanje je li natječaj namješten za njegovu suradnicu te dodao kako mu je Ena dosad pomagala u odnosima s javnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ercegovac kaže kako joj je sve smiješno.

'Smiješno mi je da kažu da je namješten za mene. Pa natječaj je otvoren, to znači da se svatko može javiti. Ja još razmišljam hoću li se javiti', rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook

No, više izvora tvrdi kako se već i u stranci i u Skupštini zna da bi upravo Ercegovac trebala proći na natječaju.

Ercegovac svuda prati Mikulića

'Ona se samo pojavila, ide u protokolu s Mikulićem, vozi se u službenom autu s njim, kontaktira s novinarima iako nije zaposlena u Skupštini. Sad pred izbore, Mikulić je želi zaposliti iako nije jasno što bi radila kad se Skupština raspušta', rekao je jedan od upućenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natječaj nema mnogo kriterija, traži se tek godina dana iskustva i zvanje prvostupnika, što su uvjeti koje upravo Ercegovac ispunjava. Ona je neko kratko vrijeme radila na lokalnim televizijama prije angažmana za Mikulića.

Image

Iz stručne službe Skupštine objasnili su da natječaj raspisuju mjesec dana prije izbora jer je gradonačelnik Milan Bandić tek polovicom ožujka objavio plan prijema u gradske službe. Mikuliću navodno treba osoba za odnose s medijima zbog povećanog opsega posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupština se raspušta 19. travnja i ne zna se hoće li Mikulić biti predsjednik i nakon izbora. U odnosima s javnošću i protokolu radi pet osoba, uz još jednu osobu koja već pomaže predsjedniku u radu s medijima.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo