SKUPLJALA SMOKVE U POLJU PA GOTOVO UMRLA: / Ženu ugrizio poskok za prst

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Žena iz okolice Benkovca gotovo umrla nakon što ju je ugrizao poskok dok je skupljala smokve u polju

19.9.2019.
11:40
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Jedna starija žena iz okolice Benkovca gotovo je izgubila život nakon što ju je u ponedjeljak u polju ugrizao poskok. Kako piše Slobodna Dalmacija, žena je primljena u zadarsku bolnicu u kritičnom stanju, no liječnici su je uspjeli spasiti. Dobila je dvije doze protuotrova te joj se stanje stabiliziralo i dobro se oporavlja.

Dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar, rekao je kako je žena u svojim sedamdesetim godinama, a poskok ju je ugrizao dok je skupljala smokve. "Zmija ju je ugrizla za prst lijeve ruke. Prst je potamnio, a ona je imala jake bolove. Čim je došla u našu bolnicu, dali smo joj jedan serum protiv otrova, a potom i drugi. Inače je kod ugriza poskoka dovoljan jedan serum, ali ovdje je stanje bilo teže pa smo dali dvostruku dozu", objasnio je za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neće imati veće posljedice

Zbog ozbiljnosti stanja jer joj se otrov proširio u tijelu, žena je odmah smještena na Jedinicu intenzivnog liječenja. Liječnici vjeruju da će do kraja tjedna biti puštena kući bez većih zdravstvenih posljedica. Mjesto ugriza na prstu ruke još neko vrijeme će joj jedino biti zacrnjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo