TREĆI PUT U ZAGREBU / Skunk Anansie novo ime zagrebačkog INmusic festivala

Image
Foto: Promo fotografije

Godine 2004. uvršteni su u Guinnessovu knjigu britanskih hit singlova i albuma kao jedan od najuspješnijih britanskih izvođača u posljednjih pola stoljeća

2.2.2016.
15:54
Promo fotografije
VOYO logo

INmusic nastavlja dodavati jaka glazbena imena na line-up svog predstojećeg, 11. izdanja (20.-22. lipnja) pa su tako upravo potvrdili i nastup britanske četvorke Skunk Anansie.

Bit će to četvrti hrvatski, odnosno treći zagrebački koncert Skin i njezine ekipe na kojem će predstaviti upravo objavljeni album "Anarchytechture".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grupa je nastala 1994. godine, na ulicama Londona u vrijeme društvenih, političkih i glazbenih promjena, a kao inspiracija za ime benda poslužila je zapadnoafrička narodna priča o Anansiju – mitskom čovjekolikom pauku iz Gane. Riječ 'Skunk' dodana je kako bi ime benda zvučalo "opakije".

Nepunih godinu dana od njihovog prvog nastupa, čitatelji popularnog glazbenog časopisa Kerrang su ih 1995. proglasili najboljim novim britanskim bendom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom devedesetih, uz broje nominacije i priznanja, te s preko pet milijuna prodanih albuma i sedam rasprodanih svjetskih turneja, bili su jedan od najtraženijih europskih izvođača.

Godine 2004. uvršteni su u Guinnessovu knjigu britanskih hit singlova i albuma kao jedan od najuspješnijih britanskih izvođača u posljednjih pola stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su se 2002. godine privremeno razišli, nastavili su se samostalno baviti glazbom, a 2009. ponovo su oformili bend te su, nakon dva tajna londonska povratnička koncerta, nastavili obogaćivati svijet svojom glazbom!

Ukupno su snimili šest studijskih albuma i surađivali sa slavnim glazbenim producentima poput Jeremya Wheatleya (Depeche Mode), Chrisa Sheldona (Foo Fighters, Radiohead, Pixies), Cenzoa Townshenda (U2, Snow Patrol, Kaiser Chiefs) te nastupili na najvećim svjetskim festivalima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Pavarottija su nastupili za Dalaj Lamu, a svirali su i na proslavi osamdesetog rođendana Nelsona Mandele.

Svoje nastupe na INmusicu dosad su potvrdili i Florence + The Machine, PJ Harvey, Wilco, The View, Yeasayer, The Kooks i drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo