SKROVIŠTE ZA MLADE ILI IDEALNO MJESTO ZA ZLOČIN? / 'Tu se može 'u miru' silovati i ostaviti žrtvu, nitko je ne bi našao'

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

U subotu oko 20.50 sati ubodom nožem u grudi ubijen je 18-godišnjak iz Splita.

21.11.2016.
22:24
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

STRAVIČNA NOĆ U SPLITU: Mladić (18) izboden nožem, umro na putu do bolnice, uhićene dvije osobe!

Image
STRAVIČNA NOĆ U SPLITU: /

Mladić (18) izboden nožem, umro na putu do bolnice, uhićene dvije osobe!

Image
STRAVIČNA NOĆ U SPLITU: /

Mladić (18) izboden nožem, umro na putu do bolnice, uhićene dvije osobe!

'To im je idealno skrovište; nitko ga ne nadzire niti obilazi, ni policija tu ne zalazi pa u njemu mogu raditi što god požele. Tamo se, Bože sačuvaj, može nekoga odvući i silovati 'u miru', ostaviti žrtvu koju nitko ne bi pronašao. I to usred grada!' rekla je dvadesetogodišnja studentica Antonia za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Antonija je u društvu prijateljice prolazila kraj nedovršenog hotela, u neposrednoj blizini mjesta gdje je osamnaestogodišnjak tragično stradao od ruke vršnjaka.

'Alkohol i druga opojna sredstava mogu biti okidač za nasilje, ali ako postoji motiv, a netko je dovoljno lud da posegne za oružjem, onda i ne mora biti pijan. Ja i moja ekipa uvijek se noću gledamo kretati u većem broju, ali ipak razmišljam o tome da si nabavim suzavac. No, ovdje se sigurno ne bih rado zatekla noću. To je poznato skrovište narkomana i delinkvenata, koje valja izbjegavati', dodala je Antonijina prijateljica Sara, ističući da bi se 'netko trebao pozabaviti tim gradilištem'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabava bez nadzora

Zapuštena i skrovita unutrašnjost nedovršenog hotela 'Marjan' neopreznoj mlađariji služi za opasnu zabavu bez nadzora.

Kako piše Slobodna Dalmacija, u napuštenom se objektu događaju razne stvari, mjesto je to koje služi kao skrovište od znatiželjnih pogleda te se nerijetko tamo okupljaju narkomani, čemu svjedoče stari madraci pobacani među špricama, smećem, fekalijama i ostavljenom odjećom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Oni ulaze u te sobe pa se tamo skrivaju i u najboljem slučaju šaraju po zidovima. Jurcaju gore-dolje, od krova do podruma, jednog opasnijeg od drugog, a opiju li se uz to, glava im je u vreći' kazala je jedna od uznemirenih majki.

Image

Tko je odgovoran?

Mnogi roditelji, zabrinuti za svoju djeci, traže da se hitno nađe rješenje za ovaj problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako na računu nekretnine nema novca za podmirivanje troška zaštitara, koji bi ju osiguravali do okončanja postupka stečaja, pitanje odgovornosti vlasnika i vjerovnika ostaje i u domeni Grada, odnosno policije, koja je ionako zadužena za brigu i sigurnosti svih građana, jednako u privatnim i javnim prostorima, piše Slobodna Dalmacija.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo