IZBORNA TAKTIKA / Škoro razradio napad na Plenkovića: Evo koga će poslati u bitku s premijerom u 1. izbornoj jedinici

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL, Milan Sabic/PIXSELL, Patrik Macek/PIXSELL, Dusko Jaramaz/PIXSELL

Miroslav Škoro mogao bi pomrsiti Plenkovićeve planove u 2. izbornoj jedinici gdje je nositelj Gordan Jandroković

7.6.2020.
11:20
Nikola Cutuk/PIXSELL, Milan Sabic/PIXSELL, Patrik Macek/PIXSELL, Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Nositelj liste u 2. jedinice (dio Zagrebačke županije, Koprivničko-križevačka županija, Bjelovarsko-bilogorska županija i istočni dio Grada Zagreba) bit će Miroslav Škoro iz Domovinskog pokreta.

Glasovi desnice bi tako mogli završiti u njegovim rukama, a mogao bi pomrsiti računicu premijera i šefa HDZ-a Andreja Plenkovića koji se nada da će s Gordanom Jandrokovićem i predsjednikom HSLS-a Dariom Hrebakom u toj izbornoj jedinici osvojiti barem šest mandata, prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hasanbegović u srazu sa šefovima SDP-a i HDZ-a

Image
izbori se bliže /

Pet pitanja za petero političara: Evo što su nam odgovorili oni koji se baš i ne čuju tako često

Image
izbori se bliže /

Pet pitanja za petero političara: Evo što su nam odgovorili oni koji se baš i ne čuju tako često

Ovo područje Hrvatske u prvom krugu predsjedničkih izbora odabralo je upravo Miroslava Škoru. Očekivalo se da će Škoro nositi ili slavonsku 4. ili 1. izbornu jedinicu u kojoj živi. Njegovi suradnici kažu za Večernji list da se ovakav rasplet dogodio jer na 4. ionako računaju, a 1. je, kažu, prva i u njoj će najvjerojatnije prvo ime liste biti Zlatko Hasanbegović koji će, kako se čini, odmjeriti snage s Andrejem Plenkovićem i Davorom Bernardićem.

"On je na prošlim izborima bio baš u 2. i ondje je osvojio najveći broj glasova. Zaključili smo da on može sigurno i više u 1. s obzirom na to da je to centar i zapad Zagreba, Hasanbegović je i zastupnik u Gradskoj skupštini, ugledan član islamske zajednice. A i sam nekako naginje 1.", rekli su sugovornici Večernjeg lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miroslava Škoru čekaju spomenuti Jandroković iz HDZ-a, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak iz HSLS-a, koji će isto s HDZ-om, a tu su i SDP-ov Rajko Ostojić te Mostov Nino Raspudić. Treća je opcija 2016. u 2. jedinici bila Stranka rada i solidarnosti gradonačelnika Milana Bandića, koji je ujedno bio i nositelj liste, a trebao bi biti i sad te je vrlo izgledno da je jedan mandat njegov, prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo