OBJASNIO SITUACIJU / Škoro tvrdi da nije odgovoran za pobjedu Milanovića: 'Samo bahati i neuki mogu prebacivati krivnju'

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija

Naglasio je kako je kriviti nekoga trećeg u drugom krugu - neprimjereno

9.1.2020.
17:12
PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Miroslav Škoro povukao se iz javnosti te se sad oglasio prvi put nakon predsjedničkih izbora. Tvrdi da pobjeda Zorana Milanovića na izborima nije "njegova krivnja". 

"To je dosta ambiciozna izjava zbog dvije stvari. Prvo, daju nadnaravne mogućnosti jednom pjevaču, a drugo, to je klasično prebacivanje odgovornosti na drugoga. Kao netko tko dolazi iz realnog sektora, kao poduzetnik, mogu samo reći da je politika isto kao ekonomija - svi imamo neki proizvod ili uslugu koju nudimo na tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Političar nudi svog kandidata, a s druge strane očekuje glasove, kao što netko nudi svoj rad za nadnicu", kazao je Miroslav Škoro u intervjuu za Večernji list

Kazao je kako su ovi izbori bili žestoka utakmica te da samo "neuk i bahat čovjek" može prebacivati krivnju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražio sam razloge zašto je bilo 24,5 posto, ili što je trebalo napraviti da bude više te zašto je prvi put u političkoj povijesti trebalo toliko glasova da bi se ušlo u drugi krug. Ne mogu zaboraviti da je svojedobno Bandić prošao dalje s 14 posto glasova. Ovo je bila jedna žestoka utakmica u kojoj samo neuk i bahat čovjek može prebacivati krivicu na nekog drugog.

Uostalom predsjednički izbori imaju dva kruga, u prvom je bilo 11 kandidata, u drugom su bila dva, pobijedio je onaj kojemu su birači dali više povjerenja. Kriviti nekog trećeg u drugom krugu je neprimjereno", objasnio je Škoro. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pred nama je politička utakmica"

Prokomentirao je i izjavu Branka Bačića o koaliciji s njegovom "strankom". 

"Ja nemam nikakvih mandata, pred nama je politička utakmica u kojoj opet slijede izbori gdje će birači odlučiti koliko ću dobiti mandata. Tek nakon toga možemo razgovarati o svemu ostalom. Kod mene je sve na stolu, za razliku od ostalih protukandidata ne skrivam ništa i vrlo sam transparentan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekujem fer političku borbu jer sada imamo treću političku opciju koja je uistinu relevantna. Izgubila je izbore zbog nečeg što možemo nazvati standardnom devijacijom ili statističkom pogreškom. Prerano i preambiciozno je pričati o nečemu više, a preda mnom je velik rad", zaključio je pjevač.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo