imaju i multifunkcionalno igralište / Skoro 300 milijuna kuna vrijedna obnova studentskih domova konačno se privodi kraju

Skoro 300 milijuna kuna vrijedna obnova studentskih domova Cvjetno naselja i Stjepan Radić - privodi se kraju. Kad se otrijezne od novogodišnjeg tuluma - studenti se polako mogu pakirati - jer sobe su već spremne! Nestat će žica za internet, ali i jogurta na prozorima, a što će još dočekati studente u obnovljenom smještaju i koliko će on stajati

14.12.2015.
22:39
VOYO logo

U tri smjene - radi se u Studentskom domu Stjepana Radića.

Uglavnom se čisti, jer radovi su pri kraju, iza modernih, obnovljenih pročelja - još modernija unutrašnjost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad sve izgleda kvalitenije i bolje za početak, jer stari domovi nisu bili obnavljani otkako su izgrađeni 60-ih godina prošlog stoljeća. Sada su instalirane nove cijevi, instalacije, postavljene nove fasade, prozori, videonadzor, a novitet je i multifunkcionalno igralište. 

U unutrašnjosti - nove čajne kuhinje, novi sanitarni čvorovi. Ukratko - sve je novo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1350 studentskih soba u domu Stjepana Radića potpuno je obnovljeno, još večeras u sve sobe bit će postavljeni madraci, a sve će biti spremno za useljenje odmah iza Nove godine!

Studente će dočekati bežični internet, nov namještaj, police, kreveti i madraci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posebno će ih obradovati vjerojatno jer je svaka soba opremljena s hladnjakom, nestat će onih čuvenih jogurta na prozoru", naglasila je Ružica Rajšić, pomoćnica ravantelja Studentskog centra za smještaj.

Sobe u ovim paviljonima na Savi prije obnove plaćale su se svega 200 kuna. Nove će ipak biti skuplje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijena smještaja u ovim obnovljenim sobama neće biti veća od 400 kuna", otkrila je Rajšić.

Uz ovaj pri kraju su i radovi na domu Cvjetno naselje, smještaju više kategorije koji će trebati i platiti više - do 600 kuna!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U studentskom zboru, svjesni da do poskupljenja treba doći - ipak su zatražili i uvid u financijsko stanje i i projekcije troškova Studentskog centra.

"Pa da onda prema tome određujemo cijene. Znamo svi da je studentski centar dosad bio na smještaju u gubitku pa prema tome bi trebalo razmišljati o budućnosti studentskog centra i da studentski centar na kraju posluje s nekom nulom", kazao je Petar Labrović, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, najbitnije od svega im je da se 4500 njihovih kolega što prije preseli. 
A na ljeto ponovno radovi - u obnovu će i ostatak Save. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo